Patriarhs Kirils: melīgās idejas kā vīrusi iznīcina mūsdienu sabiedrību

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПатриарх Московский и всея Руси Кирилл
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Pareizticīgās baznīcas vadītājs pauda pārliecību, ka mūsdienu sabiedrībā tiek aktīvi un apzināti iefiltrētas melīgas idejas un nostādnes, kas sagrauj civilizāciju kā vīrusi.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Novēršanās no tradicionālajām ģimenes vērtībām mūsdienu pasaulē noved pie tā, ka civilizācija kļūst bezspēcīga haosā, kas iznīcina cilvēku sabiedrības. Par to Krievu Pareizticīgās Baznīcas (KPB) galva Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils paziņoja svinīgajā sapulcē Kremlī, kas bija veltīta viņa intronizācijas 10. gadadienai, vēsta Sputnik Igaunija.

Patriarhs pievērsa klātesošo uzmanību tam, ka mūsdienu civilizācijā ģimenes jēdziens tiek izkropļots līdz nepazīšanai, "sabiedriskajā apziņā sētas un aktīvi aug melīgu ideju sēklas par tā saucamās "dzimumu pašnoteikšanās" nozīmi, bērnu seksualitātes agrīnas attīstības nepieciešamību, laulību formu daudzveidību, tā saucamo "izmēģinājuma laulību" dabiskumu un normālumu, kustību par tīšu dzīvi bez bērniem, tā saucamo childfree".

Patriarhs uzsvēra, ka tamlīdzīgas parādības līdzinās vīrusiem, kuri sagrauj sabiedrību, informēja RIA Novosti.

"Atsakoties no uzticības svarīgākajām kristīgajām cilvēka vērtībām, civilizācija kļūst bezspēcīga haosā, kas grauj cilvēku sabiedrības un cilvēku dzīves," – norādīja patriarhs.

Šajā kontekstā Krievu baznīcas patriarhs atgādināja, ka tradicionālās ģimenes vērtības ir "personiskās, vecāku un bērnu laimes ķīla uz zemes un stabilas sabiedrības drošs pamats".

Ziņu lente
0