Polija uzbūvēs mākslīgu salu Kaļiņingradas līcī

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasНациональный парк "Куршская коса" в Калининградской области
Национальный парк Куршская коса в Калининградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tā izveidošanai izmantos zemi, kura tiks iegūta kuģniecības kanāla celtniecības laikā cauri Baltijas kāpai.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Polijas varasiestādes grasās uzbūvēt mākslīgu salu Kaļiņingradas līcī. Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz poļu izdevumu Onet.

Sala atradīsies Polijas teritoriālajos ūdeņos. Tā izveidošanai izmantos zemi, kura tiks iegūta kuģniecības kanāla celtniecības laikā cauri Baltijas kāpai.

Kriņica-Morska, Polija - Sputnik Latvija
Krievija paskaidroja Polijai ar ko draud kanāla rakšana cauri Baltijas strēlei

Paredzēts, ka salai būs elipses forma. Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, tās garums sastādīs ap diviem kilometru, bet platums – apmēram vienu kilometru.

Objekts tiks uzbūvēts valsts drošības un tās aizsardzības spēku nodrošināšanas programmas ietvaros konkrētajā reģionā, tāpēc varasiestādes neizmantos to tūrisma nolūkos.

Projekta izmaksas tiek aprēķinātas 880 miljonu zlotu apmērā (ap 204 miljoniem eiro).

2016. gadā Polijas valdība pieņēma lēmumu par kanāla celtniecību cauri Baltijas kāpai, kurš savienos Kaļiņingradas līci ar Gdaņskas līci. Atbilstoši plānam tas ļaušot ienākt Polijas Elblongas ostā jūras parametru kuģiem (garumā līdz 100 metriem, platumā līdz 20 metriem un līdz četru metru iegrimei).

Iepriekš Kaļiņingradas apgabalā tika izveidota darba grupa, lai izvērtētu kuģniecības kanāla celtniecības ekoloģiskos riskus.

Ziņu lente
0