Parīzē nevar atrast cilvēku, kurš pazudis pēc gāzes sprādziena

© REUTERS / SOCIAL MEDIAВзрыв в булочной в Париже
Взрыв в булочной в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas glābšanas dienestu pārstāvis pastāstīja jaunākās ziņas par traģisko notikumu Parīzē.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Pēc gāzes sprādziena Parīzes maiznīcā par bezvēsts pazudis viens cilvēks. Par to preses konferencē paziņoja pilsētas ugunsdzēsības dienesta pārstāvis Eriks Mulēns, vēsta RIA Novosti.

 Pēc Mulēna sacītā, šis cilvēks dzīvoja "galvenajā ēkā", kurā notika sprādziens.

Кадры с места взрыва в Париже - Sputnik Latvija
Video
Sprādziens Parīzē: bojā gājuši divi ugunsdzēsēji un Spānijas pilsone

"Sprādziens bijis īpaši spēcīgs, triecienviļņa rādiuss sastādīja 100 metrus. Nepieciešams pilnībā nostiprināt ēku. Piekļuve visām blakus ēkām ir slēgta," pastāstīja iestādes pārstāvis svētdien, 13. janvārī.

Viņš informēja, ka notikuma vietā tobrīd atradās trīsdesmit ugunsdzēsēji. Mulēns neizslēdz, ka glābējiem nāksies palikt tur "vismaz vēl 48 stundas un, iespējams, pat visu nedēļu".

Kā jau iepriekš ziņots, Francijas galvaspilsētas centrā, Treviz ielā, 12. janvārī notika spēcīgs sprādziens. Nelaimes gadījuma rezultātā, saskaņā ar aktuālākajiem datiem, bojā gājuši četri cilvēki. Dažāda smaguma pakāpes ievainojumus guvuši gandrīz 50 cilvēki. Daudzu no tiem stāvoklis tiek vērtēts kā kritisks.

​Par traģiskā incidenta galveno notikumu versiju likumsargi izskata sadzīves gāzes sprādzienu uz ielas stūra esošajā maiznīcā. Sprādziens bijis tiks stiprs, ka praktiski sagrāvis mājas fasādi un apgāzis vairākas mašīnas, triecienvilnis izsita kaimiņmāju logu stiklus.

Pavisam netālu no notikuma vietas atrodas Parīzes prokuratūra, mērija un premjerministra kanceleja. Četrstāvu ēka, kurā notika sprādziens, atrodas avārijas stāvoklī, pastāv nobrukšanas risks.

Ziņu lente
0