Ukrainas iedzīvotājiem lemta nāve nosalstot, sašutis parlamenta deputāts

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasЖители Украины проводят пикет около здания кабинета министров в Киеве с требованием включить отопление в городах страны
Жители Украины проводят пикет около здания кабинета министров в Киеве с требованием включить отопление в городах страны - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta deputāts norādījis, ka valdības darbību – gāzes tarifu palielināšanas – rezultātā cietīs visi valsts iedzīvotāji, it īpaši pensionāri, kurus Kijeva "vienkārši nogalina".

RĪGA, 11. janvāris – Sputnik. Ukrainas valdība, paaugstinot apkures tarifus, lemj valsts iedzīvotājus nāvei nosalstot, savā lapā Facebook pauda sašutumu Augstākās radas deputāts no "Opozīcijas bloka" Vadims Rabinovičs, vēsta RIA Novosti.

"Visiem zināms, ka apkures tarifi Ukrainā ir milzīgi. Cilvēkiem nākas savilkt jostas, lai vismaz kaut kā tos apmaksātu. Taču valdība uzskata, ka mēs vēl joprojām maksājam pārāk maz... Un jau pavisam drīz, februāra sākumā, Ukrainas iedzīvotāji saņems kvītis par janvāri. Tajos apkures cenas pieaugs vēl vairāk!" – pastāstīja Rabinovičs.

Pēc viņa vārdiem, ka valdības lēmums, kas "galīgi pārdevusies SVF", palielināt gāzes tarifus novedis pie tā, ka apkure Ukrainas iedzīvotājiem izmaksās vēl par 24% vairāk. Tādēļ cietīs visi valsts iedzīvotāji, it īpaši pensionāri, kurus Kijeva "vienkārši nogalina", uzskata deputāts.

"Pie tam tarifu paaugstināšana nekādi nepalīdzēs izvest valsti no finansiālā bezdibeņa, kurā tā iedzīta pēdējo piecu gadu laikā. Pie varas esošie ekonomiskie stulbeņi nesaprot, ka cilvēki ir novesti līdz galam. Ukraiņi ar grūtībām maksāja par siltumu arī pēc vecajiem tarifiem, bet pēc jaunajiem neviens vienkārši nevarēs maksāt un nemaksās. Tāpēc galu galā valsts saņems vēl mazāk naudas nekā pirms paaugstināšanas, un krīze tikai pastiprināsies," – secināja politiķis.

Борщ с пампушками и рюмкой водки в Омском ресторане Колчак - Sputnik Latvija
Ukrainas sociālās politikas ministrs: ukraiņi pārāk daudz ēd

Iepriekš Starptautiskais Valūtas fonds publicēja Memorandu par ekonomisko un finansiālo politiku attiecībās ar Ukrainu, kas paredz: šī gada maijā Kijeva kārtējo reizi paaugstinās gāzes cenas iedzīvotājiem, bet no 2020. gada tās cena valsts iedzīvotājiem pilnībā atbildīs tirgus cenām.

Gāzes tarifu paaugstināšana iedzīvotājiem ir viens no asākajiem jautājumiem, taču tas ir viens no galvenajiem SVF noteikumiem kārtējās summas izsniegšanai valsts atbalstam.

Kopš 2016. gada gāzes cenas iedzīvotājiem ir saistītas ar importētās degvielas tirgus cenu. Divu gadu laikā cenas pasaulē ir būtiski cēlušās, taču tarifi netika mainīti. 2018. gada oktobrī Kijeva apstiprināja tarifu palielināšanu – no 1. novembra cena pieaugusi par 23,5%, līdz 8,5 tūkstošiem grivnu (aptuveni 264 eiro) par tūkstoš kubikmetriem.

Daudzi Ukrainas politiķi jau vairākkārt brīdinājuši, ka šis lēmums saistīts ar sociālā sprādziena risku.

Ziņu lente
0