Politika

Eiropas Savienība nemainīs Brexit noteikumus

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISФлаги Британии и Евросоюза
Флаги Британии и Евросоюза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas un Eiropas Savienības "šķiršanās" ir vienīgais iespējamais darījums, apgalvo Briselē.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Eiropas Savienība negrozīs Brexit noteikumus, pavēstīja telekanāls Sky News, atsaucoties uz Eiropas Komisijas pārstāvja teikto.

Plānots, ka Lielbritānija izstāsies no ES 2019. gada 29. martā. Oktobrī Lielbritānijas valdība un ES pēc vairākus mēnešus ilgām pārrunām vienojās par izstāšanās noteikumiem.

Гигантский надувной цыпленок с прической Трампа установлен у Белого дома - Sputnik Latvija
Tramps, ES un teroristi: Bloomberg nosaukusi galvenos draudus 2019. gadā

Pirmdien telekanāls Sky News informēja, ka Lielbritānijas parlaments nobalsos par Brexit 15. janvārī, un lietā par Londonas un Briseles "šķiršanos" tiks pielikts punkts.

Pie tam Eiropas Savienība neplāno grozīt Lielbritānijas izstāšanās noteikumus. Eiropas Komisijas pārstāvis paziņoja telekanālam, ka iespējams tikai patlaban oficiāli noformētais darījums, vēsta Sputnik Baltkrievija. Jaunas pārrunas minētajā jautājumā nav ieplānotas.

Grūtības radījusi Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas vēlme vienoties ar Briseli jautājumā par robežu starp Lielbritāniju un Irīju: daudziem britu un īru politiķiem nepatīk doma, ka tiks radīta "stingra robeža". Daudzi analītiķi pauž šaubas par to, vai Mejas valdībai bez vienošanās šajā jautājumā izdosies gūt atbalstu parlamentā. Daudzi uzskata, ka iespējama Terēzas Mejas Ministru kabineta atkāpšanās.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй выступает на саммите Европейского Союза в Брюсселе - Sputnik Latvija
Brexit bez vienošanās Latvijai izmaksās desmit miljonus – ES gatavo plānu B

Pēc 29. marta Londonas un Briseles attiecībās sāksies "pārejas periods", kura laikā tiks saskaņoti Lielbritānijas un ES tālāko attiecību parametri un formāts. Plānots, ka tas noslēgsies 2020. gada beigās. Pēc tam Lielbritānija vairs nebūs saistīta ar Eiropas Savienību.

Referendums par izstāšanos no ES Lielbritānijā notika 2016. gadā. oficiālais iesniegums par izstāšanos no ES tika iesniegts 2017. gada 29. martā.

Ziņu lente
0