Šeremetjevas starptautiskā lidosta nosaukta par punktuālāko pasaulē

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasСотрудник коммунальных служб убирает снег в аэропорту "Шереметьево" города Москвы
Сотрудник коммунальных служб убирает снег в аэропорту Шереметьево города Москвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
airBaltic iekļuva pasaules punktuālāko aviokompāniju trijniekā.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Pētījumu kompānija OAG, kura nodarbojas ar aviācijas informāciju, publicējusi ziņojumu "Punktualitātes līga 2019", kurā pēc 2018. gada rezultātiem nosaukusi lidostas, kuras pieļauj vismazāko reisu kavējumu un sarakstu neatbilstību skaitu, vēsta RIA Novosti.

Карта мира - Sputnik Latvija
airBaltic gatava tālajiem reisiem, taču baidās no jautājumiem par investīcijām

Kategorijā "Galvenās lidostas" (20-30 miljoni izlidojošo pasažieru gadā) pirmo vietu ieņēmusi Maskavas Šeremetjevas lidosta (SVO). Laikā ielido un izlido 87% tās reisu.

Otrā vieta tikusi Starptautiskajai lidostai "Doha" (GOH) Katarā (84,91%), savukārt trešā – Mineapolisas lidostai (MSP) ASV (84,02%).

Kas attiecas uz punktuālākajām aviokompānijām, pirmo vietu ieņem Panamas Copa Airlines, kura savlaicīgi izpildījusi 89,79% reisu.

Otrajā vietā ir Latvijas aviokompānija airBaltic (89,17% savlaicīgi izpildītu reisu). Tāpat līderu trijniekā iekļuva Hong Kong Airlines (88,11%).

Tāpat punktuālāko aviokompāniju sarakstā iekļuva Hawaiian Airlines, Bangkok Airways, Qantas Airways, LATAM Airlines Group, Azul, Qatar Airways un KLM.

Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi - Sputnik Latvija
Infografika
Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi

Reiss tiek uzskatīts par savlaicīgi izpildītu, ja tā izlidošana vai ielidošana nenotika vēlāk, nekā 15 minūtes pēc sarakstā norādītā laika, norāda eksperti.

Pētījuma gaitā speciālisti izanalizēja 58 miljonus paziņojumu par aviokompāniju un lidostu reisiem no visas pasaules.

Tiek norādīts, ka ziņojumā iekļuva tikai tās aviokompānijas un lidostas, par kurām analītiķiem izdevies apkopot ne mazāk kā 80% datu par reisu izlidošanas vai ielidošanas laiku.

Ziņu lente
0