Grūti noticēt: cik var izmaksāt kāzas ar krievu meiteni

CC BY 2.0 / Ly Thien Hoang (Lee) / Свадебный букет невесты
Свадебный букет невесты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visiem vīriešiem gribas, lai viņiem būtu skaista sieva. Precēt ķīnieti ir padārgi, jo ķīniešu meitenes pieprasa kāzu dāvanā mašīnu, dzīvokli un gandrīz pusotru miljonu rubļu (aptuveni 18000 eiro)! Dažreiz nākas iztērēt visus ģimenes uzkrājumus, raksta ķīnietis. Cik izmaksātu kāzu dāvana, ja ķīnietis gribētu apprecēt krievieti? Dažkārt krievu meitenes neprasa neko.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Ja runa ir par lielāko valsti pasaulē, daudziem uzreiz nāk prātā Krievija. Protams, Krievija ir vislielākā valsts uz Zemes. Pateicoties ģeogrāfiskajam stāvoklim, Krievijas un Ķīnas kopš seniem laikiem ir izveidojusies cieša saikne, kas pastāv gadsimtiem ilgi un joprojām tiek stiprināta. Daudzi ķīnieši izvēlas Krieviju saviem ārvalstu braucieniem, lai pavērotu ziemeļu ainavas. Daudzi Krievijas iedzīvotāji ierodas Ķīnā, lai mācītos un nodarbotos ar biznesu, tāpēc krievi sastopami daudzās Ķīnas pilsētās. Portālā NetEase (Ķīna) publicēto rakstu par abu valstu sakariem pārpublicēja portāls InoSMI.

Семья - Sputnik Latvija
Psiholoģe: daudzi latvieši pārstājuši ticēt laulībai

No ģeogrāfijas nodarbībām skolā atceramies, ka Krievijas plašās teritorijas atrodas gan Eiropā, gan Āzijā. Valsts galvenā īpatnība ir skaistas sievietes. Vai tad nepietiek ar garu augumu, perfektiem vaibstiem, skaistu degunu un baltu ādu, lai sauktos par skaistuli? Kāpēc krievi tā izskatās? Galvenokārt tāpēc, ka pieder pie eiropiešu rases. Vēl viens iemesls, protams, ir klimats - aukstais Sibīrijas gaiss ļauj augt augumā. Ņemsim vērā arī daudztautības faktoru, kas veicina nācijas genofonda pakāpenisku uzlabošanos. Tā rezultātā ar laiku krievi kļūst tikai skaistāki.

Visiem vīriešiem gribas skaistu sievu. Ja, teiksim, ķīnietis gribētu apprecēt krievu meiteni, cik viņam izmaksās kāzu dāvana? Par to stāsta raksta autors. Ja vēlaties precēties ar krievieti, kāzu dāvanas problēma atkāpjas otrajā plānā – svarīgāka būs valoda. Kā sarunāties pēc kāzām, lai laulība pastāvētu ilgu laiku? Tātad jāiemācās krievu valoda vai vismaz jārunā angliski. Ja paveiksies, jūsu iemīļotā pratīs ķīniešu valodu. Bez kopīgas valodas ģimenes dzīve nenesīs nekādu prieku.

Ķīnā kopš seniem laikiem pastāv kāzu dāvanas tradīcija – līgavaiņa ģimene apdāvina līgavas ģimeni. Tagad modē ir kāzu dāvana "desmit tūkstoši rožainu, tūkstotis sarkano un nedaudz zaļo" – tūkstotis 100 juaņu banknotes, viena 50 juaņu banknote un desmit tūkstoši piecu juaņu banknošu, kopā – 150 050 juaņu. Turklāt daudzas līgavas pieprasa no līgavaiņa mašīnu un dzīvokli, kas tiek noformēts uz līgavas vārda. Tāpēc tagad kļūst arvien vairāk vientuļu vīriešu, jo bieži vien laulības var aiznest visus vīrieša ģimenes ietaupījumus.

Dubaijā apēsta kāzu torte par miljonu dolāru - Sputnik Latvija
Video
Dubaijā apēsta kāzu torte par miljonu dolāru

Krievijā viss ir pavisam citādi, paražas tur ir daudz brīvākas. Meitenes nenostāda mašīnu un dzīvokli pirmajā vietā. Var gadīties arī tā, ka pēc kāzām sieva palīdz vīram izmaksāt dzīvokļa kredītu. Krievijas iedzīvotāji galvenokārt ir kristieši, un kāzas bieži notiek baznīcā. Tas ir ievērojami lētāk nekā ķīniešu kāzas, turklāt nav jādāvina milzīga dāvana. Kāzas ar krievu meiteni nav pārāk dārgas. Droši vien daudzi labprāt izmēģinātu kopdzīvi ar krievu meiteni, raksta ķīniešu žurnālists.

Ziņu lente
0