New York Post: Ņujorka strauji tukšojas

© Sputnik / Павел БыковВид Нью-Йорка
Вид Нью-Йорка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ņujorkā bagātie kļūst bagātāki, nabagie arī, taču ne tik lielā mērā, lai iekļautos vidējā klasē," – norādīja amerikāņu ekonomists Pīters Ērls.

RĪGA, 2. janvāris — Sputnik. Ņujorku strauji pamet vidējās klases pārstāvji, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz amerikāņu preses izdevumu New York Post.

Materiālā, ko publicēja izdevums, norādīti jaunākie tautas skaitīšanas dati. Tie liecina, ka ik dienas pilsētu pamet aptuveni simt cilvēki. Žurnālists uzskata, ka iedzīvotāju "šokējošais aizplūdums" no Ņujorkas ir saistīts ar nodokļu pieaugumu, cenu palielināšanos un algu samazināšanos. Tas savukārt kļūst par nepanesamu nastu vidējai klasei.

Нью-Йорк накануне выборов президента США - Sputnik Latvija
Ugunsgrēks debesskrāpī Trump Tower aiznesis viena cilvēka dzīvību

Tamlīdzīga mēroga migrācija no pilsētas nav novērota kopš XX gs. 30. gadu Lielās depresijas laikiem, atzīmēts materiālā.

ASV Ekonomikas pētījumu institūta dati liecina, ka 48% Ņujorkas iedzīvotāju ar ienākumiem 30-60 tūkstošu dolāru apmērā gadā var uzskatīt par vidējās klases pārstāvjiem, 31% pilsētnieku saņem mazāk nekā minēto summu, 21% - pelna vairāk. Pie tam vidējās klases ienākumi sarūk ātrāk nekā citās lielpilsētās ASV.

"Ņujorkā bagātie kļūst bagātāki, nabagie arī, taču ne tik lielā mērā, lai iekļautos vidējā klasē," – izdevums citēja amerikāņu ekonomista Pītera Ērla teikto.

Ziņu lente
0