Krievijas dēļ beļģu karavīriem Baltijā aizliegs lietot viedtālruņus

© Sputnik / Sergey MelkonovБельгийские военные патрулируют центральный вокзал Брюсселя
Бельгийские военные патрулируют центральный вокзал Брюсселя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā pauž raizes Beļģijas vadība, karavīru telefoni var kļūt par "spiegošanas" objektiem.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Beļģijas karavīriem, kuri atrodas Baltijas valstīs NATO misijas ietvaros, drīzumā aizliegs izmantot personīgos viedtālruņus, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekompāniju VRT.

Saskaņā ar mediju informāciju, šādi ierobežojumi tiek ieviesti sakarā ar bažām par "Krievijas spiegošanu". Pēc Beļģijas JKS kapteiņa Karla Gilisa sacītā, Maskava "ir ieinteresēta mobilo ierīču ģeolokācijas datos".

Военный НАТО в День Лачплесиса в Риге - Sputnik Latvija
Mūsu mazais Lāčplēsis: kā Latvija stiprina NATO, un kas sasmīdināja amerikāņus

Tāpat Giliss pasūdzējās, ka Briselei nav tādu līdzekļu, kā Londonai, lai nodrošinātu savus karavīrus ar vienreizējā lietojuma telefoniem un klēpjdatoriem.

Iepriekš kļuva zināms, ka 270 beļģu karavīri no NATO kontingenta Igaunijā baidās no apsaldēšanās nepietiekami siltā ziemas mundiera dēļ, jo temperatūra Baltijas republikā šoziem var pazemināties līdz -30 grādiem.

Kā paziņoja ACMP Armijas arodbiedrības vadītājs Rožē Usens, operācija bija ieplānota jau pirms gada, taču iegādāties karavīriem nepieciešamo apģērbu nav izdevies.

Pēc Usena sacītā, karavīriem nepietika aizsargbriļļu, un turklāt viņi saņēma slēpotāju maskas, kuras palikušas vēl no 1950. gadiem, un armijnieku apavu apvalkus, kuri neder apaviem.

Pēc sūdzībām Beļģijas Bruņoto spēku vadība paziņoja, ka tuvākajā laikā karavīriem Igaunijā atvedīs piemērotu ekipējumu.

Ziņu lente
0