Ēģiptē uzspridzināts tūristu autobuss, ir bojāgājušie

© STRINGER / AFPСотрудники полиции Египта
Сотрудники полиции Египта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ēģiptē netālu no Kairas piektdien notika sprādziens brīdī, kad garām brauca tūristu autobuss. Ir bojāgājušie un ievainotie.

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Pašdarināts spridzeklis nostrādāja netālu no Kairas brīdī, kad garām brauca autobuss ar tūristiem no Vjetnamas. Incidents notika piektdien vakarā Gīzas piramīdu rajonā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz ēģiptiešu medijiem.

Saskaņā ar republikas IeM datiem, bojāgājuši četri cilvēki (tostarp trīs ārzemnieki), 12 ir cietuši, viņu vidū divi ēģiptieši un desmit ārzemnieki. Visi cietušie nogādāti slimnīcā "El-Gīza" – četriem konstatēti lūzumi, pārējie iztikuši ar viegliem ievainojumiem.

Ēģiptes premjerministrs Mustafa Madbuli lika sniegt visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību sprādziena rezultātā cietušajiem. Kā vēsta Ēģiptes mediji, Madbuli personīgi seko līdzi situācijai, saņem visu informāciju no IeM un el-Gīza provinces gubernatora.

Notikuma vietā strādā kārtības sargu spēki, sprādziena apstākļi tiek noskaidroti.

Terorakti tūristu Ēģiptei nav retums. Pērnā gada novembrī, piemēram, Bir-el-Abdas ciematā tika sarīkots terorakts, kurš satricināja visu pasaules sabiedrību. Kā tika ziņots, 2017. gada 24. novembrī teroristi ielauzās er-Roudas mošejā piektdienas lūgšanās laikā.

Kamēr vieni spridzināja bumbu, citi šāva nost cilvēkus, kuri panikā skrēja ārā no mošejas. Kad notikuma vietā ieradās ātrās palīdzības mašīnas, nemiernieki sāka apšaudīt arī tās. Par terorakta upuriem kļuva 235 cilvēki, vēl 130 guva ievainojumus.

Ziņu lente
0