Kijeva kļuvusi par slogu Rietumiem, uzskata Ukrainas ģenerālis

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOФлаги Украины и ЕС
Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina faktiski zaudējusi rietumvalstu politisko atbalstu, uzskata valsts bijušais aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Aleksandrs Kuzmuks.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Kijeva sākusi kaitināt Eiropu un Ameriku, telekanāla "112" ēterā paziņoja ģenerālis Aleksandrs Kuzmuks, komentējot rietumvalstu reakciju pēc "Kerčas incidenta" un situāciju Ukrainā.

Pēc viņa domām, tā noticis, jo Ukraina uzveļ savas problēmas kolektīvo Rietumu plecos. Savukārt rietumvalstis jau atklāti pieprasa, lai Kijeva savas grūtības risinātu pati.

"Tie vairs nav tikai mājieni – tā ir demonstrācija, sak, risiniet paši, mēs jau esam noguruši. Un sliktākais ir tas, ka esam palikuši bez politiskā atbalsta," – uzsvēra Kuzmuks.

Iepriekš vēstīts, ka 25. novembrī trīs Ukrainas JKS kuģi ceļā no Odesas uz Berdjansku, cenšoties iziet cauri Kerčas šaurumam, iebruka Krievijas teritoriālajos ūdeņos.

Ukraiņu jūrnieki atteicās pakļauties Krievijas robežsargu prasībām un centās bēgt. Rezultātā Krievijas FDD Robežsardzes kuģi bija spiesti atklāt uguni pa pārkāpējiem. Rezultātā visi trīs Ukrainas peldlīdzekļi un to ekipāžas tika aizturētas.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
"Kijevas nekaunība pārkāpj robežas": politologs komentēja Angelas Merkeles paziņojumu

Pēc incidenta Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstīja dekrētu, ar ko ieviesa atsevišķos Ukrainas apgabalos karastāvokli. Šis režīms saglabāsies līdz 26. decembrim.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosauca incidentu Melnajā jūrā par Ukrainas valdības provokāciju un vērsās pie Kijevas kuratoriem Rietumos ar lūgumu nomierināt aizbilstamos. Viņš ieteica Ukrainas politiķiem "izturēties adekvātāk", jo Rietumiem jau ir neveikli par Ukrainas valdību".

Ziņu lente
0