Skandalozais Spiegel reportieris piesavinājies ziedojumus bāreņiem

© AP Photo / Kay NietfeldНемецкий журнал Spiegel
Немецкий журнал Spiegel - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevuma Spiegel redakcija demonstrējusi gatavību palīdzēt izmeklēšanā. Žurnālists kļuvis slavens, pateicoties emocionālajām reportāžām, kuru vidū virkne bija veltīta Sīrijai.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Vācu žurnāls Der Spiegel pavēstījis, ka tā bijušais reportieris Klāss Relociuss savu lasītāju vidū vācis ziedojumus "bāreņiem Turcijā", taču visi ziedojumi nonākuši viņa personiskajā kontā, vēsta RIA Novosti.

Izdevuma dati liecina, ka līdzekļi tika vākti no K.Relociusa personīgās elektroniskās pastkastītes. Der Spiegel ziņoja, ka ir gatavs palīdzēt izmeklēšanā.

Фоторепортеры на пресс-конференции - Sputnik Latvija
Viedoklis
Labākais žurnālists Eiropā atmaskojis rietumu medijus. Krievija drīz saņems sodu

Klāss Relociuss kļuvis slavens, pateicoties emocionālajām reportāžām, kuru vidū virkne bija veltīta Sīrijai. Korespondents aprakstīja bērnu dzīvi starp bumbu sprādzieniem un bēgļu gaitās.

Iepriekš žurnālists atzina, ka septiņus gadus sagrozījis faktus un izdomājis stāstus savām publikācijām. Kopumā izdevumā Der Spiegel publicēti aptuveni 60 reportiera materiāli. Pēc viņa vārdiem, vismaz 14 raksti lielākā vai mazākā mērā safabricēti. Par savu darbu žurnālists saņēmis vairākus apbalvojumus, piemēram, CNN gada žurnālista balvu un iekļauts Forbes reitingā.

Pēc skandalozās atzīšanās viņš atdevis četrus asociācijas Reporter-Forum apbalvojumus. Savukārt redakcija informēja par iekšējo izmeklēšanu, ņemot vērā notikušo. Vācijas Žurnālistu savienības pārstāvis Hendriks Corners lūdza Spiegel publicēt pārbaudes rezultātus.

Ziņu lente
0