Facebook informēja par 7 miljonu lietotāju fotogrāfiju noplūdi

© Sputnik / Natalya Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть Facebook на экране планешета
Социальная сеть Facebook на экране планешета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļūda privātuma iestatījumos devusi piekļuvi ielādētām, taču nepublicētām fotogrāfijām.

RĪGA, 16. decembris – Sputnik. Kompānija Facebook konstatējusi kļūdu lietotnes Photo API programmas interfeisā, kas vairākām nepiederošam lietotēm devusi piekļuvi lietotāju fotogrāfijām, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Sociālā tikla Facebook paziņojumā norādīts, ka problēma pastāvējusi laika posmā no 13. līdz 25. septembrim un patlaban ir izlabota.

Андрис Шкеле на пятнадцатом конгрессе Народной партии - Sputnik Latvija
Cambridge Analytica vadītājs pastāstījis par iejaukšanos Latvijas vēlēšanās

Tomēr aptuveni 1,5 tūkstoši nepiederošu lietotņu varēja iegūt piekļuvi plašākam fotogrāfiju klāstam. Runa ir par uzņēmumiem, ko bloķē privātuma iestatījumi, vai fotogrāfijām, kuru ielāde nav pabeigta, taču to kopijas pieejamas atkārtotai augšupielādei.

Ziņots, ka kļūda varēja skart līdz 6,8 miljonus cilvēku.

Sociālā tīkla administrācija informēja, ka Facebook sadarbosies ar izstrādātājiem, lai dzēstu minētās kļūdas skarto lietotāju fotogrāfijas.

Atgādināsim, ka šī gada sākumā ap sociālo tīklu izcēlās skandāls sakarā ar vairāk nekā 90 miljonu lietotāju datu noplūdi. Tolaik piekļuvi tiem guva kompānija Cambridge Analytica, kura tos izmantoja savās interesēs. Šī iemesla dēļ sociālā tīkla Facebook dibinātāja Marka Zakerberga kapitāls saruka par 6 miljardiem dolāru, turklāt viņš bija spiests nodot liecības ASV Senātā.

Šī gada rudenī miljoniem Facebook lietotaju dati tika nozagti liela mēroga kiberuzbrukuma rezultātā. Hakeriem izdevās saņemt lietotāju vārdus, e-pasta adreses un tālruņa numurus. Tomēr Facebook apgalvoja, ka paroles un norēķinu karšu numuri palikuši neskarti.

Ziņu lente
0