Mediji paziņoja par Butinas piekrišanu atzīt sevi par daļēji vainīgu

© AP PhotoМария Бутина
Мария Бутина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņas tēvs Valērijs Butins apgalvo, ka meita negrasās atzīt savu vainu Amerikas tiesā.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Krievijas pilsone Marija Butina, kuru aizturēja ASV sakarā ar apsūdzību par ārzemju aģenta darbību, atzīst sevi par vainīgu dažos punktos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu ABC News.

Saskaņā ar telekanāla datiem, vienošanos parakstīja 8. decembrī un paziņos nākamajā tiesas sēdē trešdien. Krievietes advokāts Roberts Driskols atteicās komentēt dokumentu.

Iepriekš apsūdzētājs un aizstāvība paziņoja, ka veic pārrunas par apsūdzētās darījumu ar izmeklēšanu un ir optimistiski noskaņoti attiecībā uz iespējamo pušu vienošanos, taču pagaidām Butina paliek cietumā.

Tikmēr viņas tēvs Valērijs Butins pastāstīja izdevumam "Izvestija", ka meita negrasās atzīt savu vainu Amerikas tiesā.

"Vienīgais, kam viņa, iespējams, piekritīs, ir tas, ka viņai vajadzēja piereģistrēties (Tieslietu ministrijā – Red. piez.) kā ārzemju aģentam. Kaut gan arī šajā gadījumā viņa nav izdarījusi neko pretlikumīgu, tikai veidoja draudzības tiltus starp Krieviju un ASV," - pateica viņš.

Butinas lieta

Butinu aizturēja ASV jūlijā, viņai draud līdz pat 15 gadu ilgs cietumsods. Viņu apsūdz sazvērestībā ar ārzemju valdības aģenta darbības mērķi bez reģistrācijas Amerikas Tieslietu ministrijā, kā arī ārzemju aģenta darbībā kā tādā. Butina uzstāj uz sava nevainīguma.

Pēc viņas advokāta sacītā, krieviete nav izdarījusi neko pretlikumīgu, savukārt viņas sakari Savienotajās Valstīs ir pilnībā skaidrojami ar studijām vietējā universitātē Starptautisko attiecību programmā.

Līdz 17. augustam Butinu turēja Vašingtonas cietumā, savukārt pēc tam pārveda uz Aleksandrijas cietumu galvaspilsētas apkaimē. Tiesa atteikusies viņu atbrīvot izmeklēšanas periodā.

Ziņu lente
0