Donalds Tramps kritizējis Eiropas armijas ideju un atgādinājis par ASV nopelniem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Novembra sākumā Francijas prezidents Emanuels Makrons ierosināja izveidot "Eiropas vienoto armiju", kas būtu neatkarīga no Savienotajām Valstīm.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps no jauna kritiski izteicās par ideju izveidot Eiropas kopējo armiju. Viņš atgādināja, ka pasaules karu laikā Eiropa nav tikusi galā bez ASV palīdzības, vēstīja RIA Novosti.

"Eiropas armijas ideja ne īpaši labi palīdzēja Pirmajā pasaules karā vai Otrajā. Taču ASV vienmēr bijusi jums līdzās un būs vienmēr. Mēs tikai lūdzam, lai jūs samaksātu savu taisnīgo daļu NATO. Vācija maksā 1%, bet ASV maksā 4,3% no sava daudz lielākā IKP – Eiropas aizsardzībai. Taisnīgums!" – Tramps uzrakstīja savā lapā Twitter.

Novembra sākumā Francijas prezidents Emanuels Makrons ierosināja izveidot "Eiropas vienoto armiju", kas būtu neatkarīga no Savienotajām Valstīm, tostarp arī kiberdrošības jomā. Francijas valsts vadītājs paziņoja, ka Eiropa sastopas ar lielu skaitu mēģinājumu iejaukties tās iekšējos demokrātiskajos procesos un kibertelpā, turklāt ES nepieciešams arī aizsargāties no Ķīnas, Krievijas un pat ASV.

Makrona ierosinājumu izveidot Eiropas vienoto armiju jau atbalstījusi Vācijas kanclere Angela Merkele. Vienlaikus ASV prezidents Donalds Tramps minēto projektu novērtēja ārkārtīgi zemu. Makrona ierosinājumu Savienoto Valstu vadītājs nosauca par "aizvainojošu" un atzīmēja, ka "Eiropai vispirms jāsamaksā sava taisnīgā daļa NATO, ko lielā mērā subsidē ASV."

Ziņu lente
0