Ukrainas bijušais pārstāvis NATO: valstij ir unikālas iespējas radīt kodolieročus

© REUTERS / KCNAЗапуск ракеты КНДР, архивное фото
Запуск ракеты КНДР, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālis Petro Garaščuks, Ukrainas bijušais pārstāvis NATO, uzskata, ka kodolieroču izstrādes jautājumā valsts var neraizēties par iespējamām starptautiskajām sankcijām.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Ukrainai ir unikālas intelektuālās, organizatoriskās un finansiālās iespējas izstrādāt pašai savus kodolieročus. Par to telekanālā "Obozrevatel" pastāstīja Ģenerālis Petro Garaščuks, Ukrainas bijušais pārstāvis NATO, vēsta RIA Novosti.

Vēl vairāk, pēc ģenerāļa domām, Kijeva var izstrādāt ne tikai kodolbumbas, bet arī pilnvērtīgas kodolgalviņas raķetēm, jo vienīgā rūpnīca starpkontinentālo ballistisko raķešu ražošanai atrodas Dņeprā (konstruktoru birojs "Južnoje").

Finanšu universitātes Politoloģijas departamenta docents Gevorgs Mirzajans - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukraina nostādījusi pasauli uz kodolkara sliekšņa

"Ne ASV, ne Krievija, ne Ķīna laida klajā raķeti, kas nosaukta par "Sātanu"," – paziņoja militārpersona.

Pie tam kodolieroču izstrādes jautājumā Kijevai nav jāuztraucas par starptautiskajām sankcijām, uzskata ģenerālis.

Krievijas Federācijas padomes loceklis Francis Klincēvičs komentēja P.Garaščuka teikto. Pēc viņa domām, ģenerālis blefo, runājot par Kijevas iespējām izstrādāt kodolieročus, jo valsts zaudējusi intelektuālās iespējas, ko saņēmusi no Padomju Savienības.

Aizsardzības un drošības komitejas loceklis norādīja: "Domāju, ukraiņu ģenerālis blefo. Viņa valsts jau paspējusi izšķiest intelektuālās iespējas, ko saņēma no Padomju Savienības. Savukārt finansiālās un organizatoriskās iespējas pēc Maidana vispār var aizmirst."

Viņš atgādināja, ka galvenais kodolieroču izstrādei nepieciešamais potenciāls Padomju Savienības laikā atrastās KPFSR teritorijā, tāpēc šo darbu Ukraina būs spiesta sākt gandrīz no nulles.

Ziņu lente
0