Donalds Tramps devis padomu, kā apturēt nekārtības Parīzē

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps atzina, ka mīl Parīzi – "dzeltenās vestes" paziņoja, ka vēlas tādu valsts vadītāju, kāds ir Savienotajās Valstīs.

RĪGA, 9. decembris - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka politisko krīzi Francijā iespējams noregulēt, atsakoties no Parīzes konvencijas un atdodot cilvēkiem naudu, kas tiek izmaksāta saskaņā ar vienošanos par kaitīgo izmešu apjoma samazināšanu, vēsta RIA Novosti.

"Ļoti skumjš ir tas, kas noticis Parīzē dienā un naktī. Varbūt pienācis laiks izbeigt muļķīgo Parīzes konvenciju (klimata jautājumā), par ko nākas maksāt pārāk lielu cenu, un atdot cilvēkiem naudu, samazinot nodokļus?" – uzrakstīja Tramps savā mikroblogā Twitter.

"ASV ievērojami apsteidza šo valsti un bija vienīgā lielā valsts, kur pērn samazinājušies izmeši!" - viņš piezīmēja.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps atzina, ka mīl Parīzi – "dzeltenās vestes" paziņoja, ka vēlas tādu valsts vadītāju, kāds ir Savienotajās Valstīs.

Nekārtības Francijā

Tā saucamo "dzelteno vestu" kustības akcijas, kuru dalībnieki, cita starpā, iebilst pret benzīna cenu pieaugumu, sākās Francijā 17. novembrī. Plašos protestus visā valstī pavada demonstrantu sadursmes ar policiju, viņi demolē veikalus un bankas, dedzina automašīnas. Nekārtībās gājuši bojā četri cilvēki, ievainoto skaits sniedzas simtos.

Акция протеста автомобилистов в Париже - Sputnik Latvija
Asaru gāze un protestu dalībnieku aresti: sestdienas notikumi Parīzē

Iepriekš Francijas premjerministrs Eduards Filips apsolīja ieviest moratoriju degvielas cenu pieaugumam un organizēt debates nacionālajā līmenī nodokļu jautājumā un fiskālās sistēmas iespējamām izmaiņām. Taču "dzelteno vestu" kustības pārstāvji uzskata šos pasākumus par nepietiekamiem.

Parīzes Klimata konvencija – pirmā globālā vienošanās klimata pārmaiņu jautājumā, ko 2015. gada decembrī parakstīja 194 valstis. Tā paredz vispasaules darbības plānu globālās sasilšanas apturēšanai. Vienošanās neparedz atteikšanos no fosilās degvielas un ogļskābās gāzes izmešu ierobežošanu. Taču visām pusēm jāveic pasākumi izmešu samazināšanai, tehnoloģiskajām pārveidēm un adaptācijai klimata pārmaiņām. Vienošanos iniciēja ASV, taču vēlāk pieņēma lēmumu no tās atteikties.

 

Ziņu lente
0