Donbasā ieradušies instruktori no Baltijas, vēsta Luganska

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие Украины во время процедуры обмена пленными между ополченцами ДНР, ЛНР и украинскими силовикам
Военнослужащие Украины во время процедуры обмена пленными между ополченцами ДНР, ЛНР и украинскими силовикам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Instruktori uzlabo ukraiņu karavīru izlūkošanas un cīņas taktikas iemaņas, gatavo snaiperus un diversantus, vēstīja pašpasludinātā Luganskas Tautas republika.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Jauna militāro instruktoru grupa no ASV, Kanādas, Polijas un Baltijas valstīm ieradusies pie saskarsmes līnijas Donbasā, lai apmācītu Ukrainas Bruņoto spēku karavīrus, paziņoja pašpasludinātās Luganskas Tautas republikas Tautas milicijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Mihails Fiļipoņenko.

"Rietumvalsts atbalsta (Ukrainas prezidenta – red.) Porošenko režīmu un joprojām sniedz atbalstu – apmāca un sagatavo UBS vienības. To apliecina arī fakts, ka apdzīvotajās vietās netālu no militārās saskarsmes līnijas ieradušies vairāki simti militāro instruktoru no ASV, Kanādas, Polijas un Baltijas," – Fiļipoņenko teikto publicēja Luganskas informācijas centrs.

Viņš pastāstīja, ka nometnēs Bobkrovskoje un Bobrovo ciemu teritorijā ārvalstu militārie instruktori uzlabo ukraiņu karavīru izlūkošanas un cīņas taktikas iemaņas, apdzīvotajā vietā Sčastje gatavo snaiperus un diversiju un izlūkošanas grupas. Trehizbenkā ievērota ārvalstu algotņu grupa, bruņota ar NATO valstu parauga šaujamieročiem, norādīja pulkvedis.

Ситуация на линии разграничения в Луганской области - Sputnik Latvija
Luganskas TR paziņoja par Latvijas algotņu ierašanos Ščastjē

"Šie fakti vēlreiz apliecina, ka valdība Kijevā, ko kontrolē amerikāņu leļļu meistari, neplāno organizēt mierīgu dialogu, lai noregulētu situāciju Donbasā, bet gan izmanto jebkuras iespējas tās destabilizācijai," – piebilda Fiļipoņenko.

Iepriekš vēstīts, ka novembra sākumā Fiļipoņenko informēja, ka pie saskarsmes līnijas ieradušies aptuveni 50 algotņi no Latvijas un Gruzijas, bruņoti ar NATO valstu parauga šaujamieročiem.

2014. gada aprīlī Kijeva sāka militāru operāciju pret Donbasa republikām. Doņecka un Luganska deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO informācija liecina, ka konfliktā Ukrainas dienvidaustrumos bojā gājuši vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku, bēgļa gaitās devušies vairāk nekā 2,5 miljoni cilvēku.

Latvijas Republika atbalsta Ukrainas teritoriālo vienotību un robežu neaizskaramību, nodrošina konfliktā ievainoto Ukrainas karavīru ārstēšanu.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis apmeklēja Ukrainas galvaspilsētu un Kijevas kontrolēto Donbasa teritoriju, kā arī saņēma no Ukrainas prezidenta Petro Porošenko rokām Jaroslava Gudrā ordeni.

Ziņu lente
0