Miris bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs, vecākais

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasDžordžs Bušs (vecākais)
Džordžs Bušs (vecākais) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdien, 30. novembrī miris Amerikas Savienoto Valstu 41. prezidents Džordžs Bušs, vecākais.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. 94 gadu vecumā viņsaulē aizgājis bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs, vecākais, vēsta RIA Novosti.

Par to savā lapā Twitter paziņoja viņa dēls Džordžs Bušs, jaunākais.

"Džena, Neils, Mārvins, Doro un es ar skumjām paziņojam, ka pēc 94 izcilas dzīves gadiem miris mūsu mīļotais tēvs," – teikts paziņojumā.

Džordžs Bušs, vecākais, ieņēma ASV prezidenta posteni laikā no 1989. līdz 1993. gadam. Šajā postenī viņš nomainīja Ronaldu Reiganu.

Buša, vecākā, starptautiskā politika izcēlās ar militārām operācijām Panamā, Filipīnās un Persijas līcī. Bušs, vecākais ieņēmis arī ASV Centrālā izlūkošanas dienesta direktora amatu (1976.-1977.gg.) un ASV viceprezidenta posteni (1981.-1989. gg.). Šī gada aprīlī viņsaulē aizgāja Džordža Buša, vecākā dzīvesbiedre Barbara Buša, ar kuru kopā viņš nodzīvojis 73 gadus. Politiķa uzticības reitings iedzīvotāju vidū bija ļoti augsts – 89%.

No 2006. gada 26. decembra līdz 2018. gada 30. novembrim viņš bija vecākais starp tobrīd dzīvajiem ASV prezidentiem, bet 2017. gada 24. novembrī kļuva par ilgāk dzīvojošo ASV prezidentu vēsturē (viņš pārspēja Džeralda Forda rekordu).

Ziņu lente
0