Ukraina neko nav nopelnījusi uz Rīgas vilciena maršruta atklāšanas

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПассажиры на перроне Центрального железнодорожного вокзала в Киеве.
Пассажиры на перроне Центрального железнодорожного вокзала в Киеве. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņos Kijeva – Rīga vilciena reisos pārvadāti 2,1 tūkstotis pasažieru, rentabilitāte sastāda gandrīz nulli.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Vilciena Kijeva – Rīga rentabilitāte ir pie nulles, un kompānija "Ukrzaļiznica" (Ukrainas dzelzceļi) uzskata to par veiksmi, vēsta izdevums RŽD-Partner.

"Pagaidām vilciens kursē ar rentabilitāti pie nulles, taču, ņemot vērā "zemo sezonu" un tikai tā kursēšanas sākumu, var uzskatīt šī maršruta palaišanu par veiksmīgu," norādīja "Ukrzaļiznica".

Vilciens Kijeva – Rīga - Sputnik Latvija
Vilciens Kijeva – Rīga atved uz Latviju par 100 cilvēkiem vairāk, nekā aizved

Saskaņā ar Ukrainas kompānijas datiem, astoņos reisos maršrutā tika pārvadāti 2,1 tūkstoši pasažieru, no tiem vien tūkstotis – no/uz Lietuvu un 950 cilvēki – no/uz Latviju.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka septembra beigās sadarbībā starp Ukrainas, Latvijas, Baltkrievijas un Lietuvas dzelzceļu uzņēmumiem tika atklāts maršruts Kijeva – Rīga caur Minsku un Viļņu.

Apkopojot pirmā darbības mēneša rezultātus šajā maršrutā, LDz Cargo atzina: pasažieru plūsma pagaidām nav tik liela, cik gribētos. Vilciens, kurā ir 320 vietas, Latvijas virzienā aizpildās par 50-60%, savukārt atpakaļceļā – tikai par 25%. Lielākā daļa pasažieru (80-90%) brauc tieši no Kijevas līdz Rīgai un atpakaļ. Starpstacijās izkāpj un iekāpj vien nenozīmīga daļa pasažieru, taču otrajā darbības mēnesī Lietuvas virziens kļuva pieprasītāks.

Jautājums par vilciena maršruta Kijeva – Rīga pagarināšanu līdz Tallinai pagaidām nav atrisināts. Novembra vidū "Ukrzaļiznica" pārstāvis paziņoja, ka tiek izskatīts variants, kurā varētu kursēt vairāki bez pārsēšanās vagoni maršrutā Kijeva – Tallina ar vilcienu Nr. 31/32 Kijeva – Rīga. Novembra beigās Igaunijas valsts kompānija Eesti Raudtee (Igaunijas dzelzceļš) paziņoja, ka pieņems galīgo lēmumu par vilciena Tallina – Kijeva palaišanu pēc tam, kad tiks sagatavots maršruta rentabilitātes pētījums. Pārrunas ar Ukrainu gaidāmas decembrī.

Ziņu lente
0