Kalifornijas mežu ugunsgrēkos bojāgājušo skaits palielinājies līdz 31 cilvēkam

© pixabayЛесной пожар
Лесной пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā Kalifornijā mežu ugunsgrēku dēļ tika evakuēti vairāk nekā 300 tūkstoši cilvēku.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Kalifornijas štatā mežu ugunsgrēku rezultātā bojā gājis jau 31 cilvēks, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz USA Today.

Par meža ugunsgrēka Camp upuriem Kalifornijas ziemeļos kļuvuši 29 cilvēki, vēl divi gājuši bojā štata dienvidos Woolsey ugunsgrēkā. Iepriekš ziņots, ka 228 cilvēki pazuduši bezvēsts.

Лесной пожар - Sputnik Latvija
Kalifornijas ugunsgrēka katastrofiskās sekas: 25 bojāgājušie

Meža ugunsgrēks Camp Kalifornijas ziemeļos sākās ceturtdien un kļuva par postošāko štata vēsturē. Saskaņā ar telekanāla datiem, ugunsgrēks pārņēma gandrīz 45 tūkstošus hektārus, līdz svētdienas rītam ugunsdzēsējiem izdevās lokalizēt 25% no ugunsgrēka. Liesmas nopostījušas 6,47 tūkstošus ēku.

Kā norāda telekanāls, Kalifornijas dienvidos plosās divi ugunsgrēki. Ugunsgrēks Woolsey pārņēmis 33 tūkstošu hektāru teritoriju un tika lokalizēts par 10%. Cits ugunsgrēks, Hill, izplatījies 1,8 tūkstošu hektāru platībā un jau ir lokalizēts par 75%. Ugunsgrēku rezultātā štata dienvidos kopumā iznīcinātas 179 ēkas, liesmas pagaidām apdraud vismaz 57 tūkstošiem.

Kopumā Kalifornijā mežu ugunsgrēku dēļ tika evakuēti vairāk nekā 300 tūkstoši cilvēku, lielākoties Losandželosas apkaimē, kur evakuācija skarusi 170 tūkstošus cilvēku.

Līdz šim vispostošākais ugunsgrēks Kalifornijas vēsturē bija Tubbs, arī štata ziemeļos, tuvāk piekrastei. Tas notika 2017. gada oktobrī, izplatījās gandrīz 15 tūkstošu hektāru platībā un iznīcināja vairāk, nekā 5,5 tūkstošus celtņu.

Ziņu lente
0