Spiegu skandāls sanaidoja Maskavu un Vīni

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasAustrijas simboli
Austrijas simboli  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija paudusi protestu Austrijas vēstniekam sakarā ar spiegu skandālu, kurā Vīne saskatījusi "Kremļa roku".

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Austrijas diplomātiskās misijas vadītājs Maskavā Johaness Eigners tika izsaukts uz Krievijas ĀM, kur viņam izteica protestu sakarā ar spiegu skandālu un to, kā šajā situācija rīkojās Austrijas valdība, vēsta Sputnik Igaunija.

Kā tiek uzsvērts paziņojumā Krievijas ĀM oficiālajā mājaslapā, Austrijas partneri nolēma neapspriest ar Maskavu viņu rīcībā esošās aizdomas, "bet gan izmantoja jau diemžēl daudzām rietumvalstīm ierastu metodi" – sensacionālās informācijas izplatīšanu medijos un publisku paskaidrojumu pieprasīšanu no Krievijas.

"Šāda pieeja mums ir nepieņemama," - uzsvēra Krievijas ārpolitikas iestādē.

Tāpat paziņojumā tiek norādīts, ka Austrijas rīcība balstās uz aizdomām bez jebkādiem pierādījumiem. ĀM uzsvēra, kā šie soļi jau ir noveduši pie Maskavas un Vīnes attiecību sarežģījuma, "kuriem līdz pēdējiem notikumiem bija raksturīga pozitīva dinamika".

Spiegu skandāls Austrijā izcēlās pēc tam, kad Austrijas mediji publicēja informāciju par bijušā Austrijas oficiera aizturēšanu sakarā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā. Tika norādīts, ka divdesmit gadu garumā viņš esot nodevis informāciju Krievijai. Tagad viņam draud līdz desmit gadiem ilgs cietumsods, raksta RIA Novosti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins dāvā ziedus Austrijas ārlietu ministrei Kārinai Knaislei viņas kāzās ar finansistu Volfgangu Mailingeru - Sputnik Latvija
Austrijas ārlietu ministre pastāstīja par Putina ielūgumu politiķes kāzās

Pēc Austrijas aizsardzības ministra Mario Kunaseka sacītā, pretizlūkošanas dienests spēja noskaidrot iespējamo spiegu ar informācijas palīdzību, kura tika saņemta no "draudzīgā dienesta". Saskaņā ar Austrijas medijiem runa ir par Vācijas specdienestiem. Sakarā ar spiegu skandālu Austrijas kanclers Sebastjans Kurcs pieprasīja no Maskavas paskaidrojumus, savukārt Austrijas ĀM vadītāja Kārina Knaisle atcēla savu vizīti uz Krieviju.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs savukārt paziņoja, ka ir nepatīkami pārsteigts sakarā ar informāciju par notikušo un norādīja, ka rietumu partneri sāka pielietot "megafonu diplomātiju".

Ziņu lente
0