Plūdi Itālijā: cilvēki gājuši bojā veselāļm ģimenēm

© AP Photo / Luigi CostantiniДети на затопленной площади святого Марка в Венеции
Дети на затопленной площади святого Марка в Венеции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stihija, kas pārņēmusi valsti pēdējās nedēļas laikā, aiznesusi vismaz 30 cilvēku dzīvības. Visvairāk cietusi Sicīlijas sala.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Plūdos Itālijā bojā gājuši jau 30 cilvēki, vēsta valsts varasiestādes.

Pēdējie upuri atrasti Sicīlijā – glābēji uzdūrušies deviņiem vienas ģimenes locekļiem, kuru starpā ir vienu, divus un 15 gadus veci bērni. Viņu māju aiznesusi upes straume. Pie tam trim cilvēkiem izdevies izglābties kokā.

​Vēl viens laulātais pāris tika atrasts automašīnā, ko aizrāvusi līdzi dubļu straume. Kopumā uz salas plūdos gājuši bojā 12 cilvēki, vairāki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Kopumā valstī gājuši bojā 30 cilvēki.

​Pagājušajā nedēļā plašas teritorijas Itālijā saskārās ar spēcīgām lietavām, brāzmainu vēju, plūdiem un nogruvumiem, vēsta Sputnik Baltkrievija. Sestdien laikapstākļu dēļ Sicīlijā un Sardīnijā bija izsludināts sarkanais (augstākais) meteoroloģiskās bīstamības līmenis.

​Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salivini pēc valsts cietušo rajonu pārbaudes paziņoja, ka valstij nepieciešami 40 miljardi eiro, lai nodrošinātu "nacionālās teritorijas drošību". Viņš pieprasīja apturēt nodokļu iekasēšanu un kredītu maksājumus visvairāk cietušajos rajonos. Fermeri ziņoja, ka lauksaimniecībai nodarītais kaitējums varētu sasniegt aptuveni 300 miljonus eiro. Oficiālā informācija liecina, ka Venēcijā cietušas vērtības miljoniem eiro apmērā.

​Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte paskaidroja, ka valdība tuvākajā laikā izskatīs iespēju izsludināt ārkārtas stāvokli. Tāpat viņš norādīja, ka iecerējis vērsties ES pēc finansiālas palīdzības cietušajiem reģioniem.

Lielākais kaitējums nodarīts piekrastes rajoniem, it īpaši Ligūrijai, kur stihija sagrāvusi kūrortus, un vairākiem ziemeļu reģioniem, kā arī Sicīlijas un Sardīnijas salām.

Ziņu lente
0