"Tas ir neprāts": amerikāņu mediji stāsta par NATO paplašināšanās bīstamību

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasNATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc The Washington Times komentētāja domām, Ukrainas un Gruzijas pievienošanās aliansei nenesīs ASV nekādu izdevīgumu.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. NATO paplašināšanās austrumu flangā – tas ir "neprāts", kurš varētu novest militāra konflikta ar Krieviju, uzskata The Washington Times komentētājs Tods Vuds, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa domām, Ukrainas un Gruzijas pievienošanās aliansei neko labu ASV nenesīs.

XXIII Starptautiskā konference Baltijas forums - Sputnik Latvija
Taisām biznesu, nevis karu: Jūrmala pret kodola stekiem

"Mēs varam palīdzēt aizstāvēt brīvību šajos reģionos. Mēs varam apmācīt, nodrošināt ar nepieciešamo aprīkojumu, pārdot ieročus un piedāvāt citas atbalsta formas. Taču riskēšanai ar amerikāņu dzīvībām tādu valstu dēļ kā Ukraina vai Gruzija, nav nekās jēgas. Izbeidziet to," raksta komentētājs.

Tāpat nevajadzētu šīm tautām dot cerību uz iestāšanos NATO, vēsta izdevums. Pēc Vuda domām, Tbilisi un Kijeva var izveidot savas alianses savai aizstāvībai, nevis tiekties kļūt par NATO daļu. Turklāt viņš uzsvēra, ka Amerikas pilsoņiem nav jāriskē ar savām dzīvībām Gruzijas un Ukrainas dēļ.

The Washington Times komentētājs uzskata, ka ir jāizbeidz Ziemeļatlantijas alianses paplašināšanās, jo tas nes "morālu draudu" citiem organizācijas locekļiem.

Ināra Mūrniece - Sputnik Latvija
Politika
Nokāpām no enerģētiskās adatas un nožņaudzām krievu valodu: Mūrniece pateicās kolēģiem

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atzīmēja NATO militāro kontingentu skaita palielināšanos Baltijas valstīs un Polijā. Pēc viņa domām, uz histērijas fona saistībā ar "Krievijas draudiem", karaspēku skaits pie Krievijas robežām palielinājies septiņas reizes.

Turklāt Šoigu paziņoja, ka gadījumā, ja Polijā uz pastāvīga pamata tiks izvietota amerikāņu divīzija, Krievija būs spiesta veikt atbildes pasākumus.

Maskavā vairākkārt uzsvēra, ka Krievija negrasās nevienam uzbrukt, taču Ziemeļatlantijas alianse izmanto Rietumu histēriju militāro kontingentu un tehnikas skaita palielināšanai pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0