Floridā notikusi apšaude jogas cienītāju studijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Talahasī pilsētā, kura kādreiz bijusi Amerikas Valstu Konfederācijas galvaspilsēta, vietējā jogas nodarbību studija kļuva par kārtējās asinspirts arēnu.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Masveida apšaude cilvēku pulcēšanās publiskajās vietās kļuvusi par 21. gadsimta modi. Amerikas Floridas štatā Talahasī pilsētā nezināms vīrietis, saskaņā ar Associated Press paziņojumu, pēkšņi ielauzās kādā no vietējām jogas nodarbību studijām tirdzniecības kompleksā Betton Hills un sāka šaut ar šaujamieroci, vēsta Sputnik Igaunija.

Incidents notika vakar plkst. 17:37 pēc vietējā laika (23:37 pēc Latvijas laika). Noziedznieks ievainoja dažus jogas cienītājus, pēc kā izdarīja pašnāvību. Policijai pagaidām nav izdevies noskaidrot šāvēja personību.

Par uzbrukuma upuriem kļuva divi cilvēki, vēl pieci atrodas slimnīcā. Saskaņā ar provizoriskajiem policijas datiem, uzbrukumu izraisīja iepriekš noticis konflikts.

Bijusī Konfederācijas galvaspilsēta

Talahasī tika dibināta 1817. gadā Amerikas karaspēku ieņemtajā indiāņu ciematā ar tādu pašu nosaukumu. Pilsētas nosaukums nozīmē "vecie lauki". 1945. gadā Florida kļuva par 27. ASV štatu, savukārt Talahasī ieguva štata galvaspilsētas statusu. Dienvidu zelta laikos Talahasī attīstījās kā viens no Kokvilnas ceļa centriem.

Policija - Sputnik Latvija
Sinagogā Pitsburgā notikusi apšaude, ir bojāgājušie

Tā kļuva par vienīgo Konfederācijas štatu galvaspilsētu uz austrumiem no Misisipi, kuru ziemeļnieki neieņēma pilsoņkara laikā. Verdzības atcelšana un vispārējs Dienvidu pagrimums pēc kara nodarīja lielu triecienu pilsētas ekonomikai, jo lielu peļņu nesošās kokvilnas un tabakas plantācijas tika pamestas novārtā.

Tikai XIX gadsimta beigās pilsētas ekonomika sāka atkopties, balstoties lielākoties citrusaugļu audzēšanu, meža audzēšanu un tūrismu. 2000. gadā Talahasī piesaistīja visas pasaules uzmanību ar tur notikušo balsu skaitīšanu, kuras izšķīra prezidenta vēlēšanu iznākumu pār labu Džordžam Bušam-jaunākajam.

Apšaude sabiedriskās vietā kļūst par normu

Iepriekš jau ziņots, ka 27. oktobrī baltādains vīrietis, kliedzot antisemītiskus lozungus, atklāja šaušanu no automāta Pitsburgas sinagogā "Dzīvības koks", kur sestdien bija sanācis kopā liels cilvēku skaits. Kad pie sinagogas piebrauca policisti, noziedznieks sāka šaut arī uz tiem.

Pārrunu rezultātā ar policiju ievainojumu guvušais šāvējs padevās un tika aizturēts. Bojā gāja 11 cilvēki, vēl seši guva ievainojumus. Noziedzniekam draud nāves sods.

Ziņu lente
0