Sešdesmit piecu gadu vecumā miris Microsoft dibinātājs, miljardieris Pols Alens

© AP Photo / Elaine ThompsonMicrosoft līdzdibinātājs Pols Alens. Foto no arhīva
Microsoft līdzdibinātājs Pols Alens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms divām nedēļām Alens paziņoja par onkoloģiskās saslimšanas recidīvu.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. ASV 65 gadu vecumā miris viens no diviem kompānijas Microsoft dibinātājiem Pols Alens.

"Ar dziļām skumjām mēs ziņojam par mūsu dibinātāja Pola Alena nāvi," - teikts Alena dibinātās investīciju kompānijas Vulcan paziņojumā.

Стивен Хокинг - Sputnik Latvija
Lielbritānijā viņsaulē aizgājis fiziķis Stīvens Hokings

Alens aizgājis mūžībā Sietlā naktī no pirmdienas uz otrdienu veselības traucējumu dēļ, kurus izraisīja limfmezglu vēzis. Pirmo reizi limfmezglu vēzi viņam diagnosticēja 2009. gadā. Pirms divām nedēļām Alens paziņoja, ka slimība atgriezusies.

"Kaut gan vairums cilvēku pazina Polu Alenu kā izgudrotāju un filantropu, mums viņš bija mīļotais brālis, tēvocis un draugs… Zaudējuma un sēru brīdī mēs paužam dziļāko pateicību par tām rūpēm par mums, kuras viņš izrādīja katru dienu," - teikts Alena ģimenes paziņojumā.

Microsoft līdzdibinātājs Bils Geits pateica, ka viņa "sirds ir salauzta dēļ senākā un dārgākā drauga nāves".

"Pols bija īsts partneris un draugs, kopš pirmajām mūsu dienām Lakeside skolā līdz partnerībai Microsoft nodibināšanā un dažiem kopīgiem labdarības projektiem šo gadu laikā," - citē Geita vārdus RT.

1975. gadā Pols Alens un Bils Geits nodibināja kompāniju Microsoft, kura nodarbojas ar programmnodrošinājuma izstrādāšanu. Par vienu no pirmajiem kompānijas darinājumiem kļuva MS-DOS, kuras lietošanā tika izmantota komandrinda. Turklāt Microsoft ir operētājsistēmas Windows izgudrotāja. 2018. gadā Alens ieņēma 44. vietu Forbes miljardieru sarakstā ar 20,5 miljardu dolāru īpašumu.

Ziņu lente
0