Britu parlamentā pirmo reizi uzstāsies robots

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas karogs
Lielbritānijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas būs pirmais mākslīgais intelekts, kurš teiks savu vārdu valsts pārvaldē.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Mākslīgais intelekts – robots-palīgs Pepper – kļūs par britu Izglītības komitejas "balsi" Lielbritānijas parlamenta kārtējā sēdē, stāsta Sputnik Kazahstāna.

Kā vēsta Parliament.uk, tiek norādīts, ka robots stāstīs parlamentāriešiem par mākslīgā intelekta ietekmi uz darba tirgu, par automatizācijas un robotu būves lomu tuvākajā nākotnē. Tiesa, tikai ar iepriekš sagatavotām frāzēm, ko tam uzrakstīs Midlseksas universitātes speciālisti. Jāsaka, tas būs pirmais mākslīgais intelekts, kurš teiks savu vārdu valsts pārvaldē.

Робот-полицейский заступил на дежурство в Пекине - видео - Sputnik Latvija
Pekinā sācis darbu robots-policists

Gudrā ierīce Pepper, atšķirībā no ginoīda Sofijas, neprot argumentēti aizstāvēt savu pozīciju, toties, kā norāda izgudrotāji, tas prot ļoti labi pārvaldīt iepriekš sagatavotas veidnes. Tātad tas ir vienkāršs balss palīgs. Taču atšķirībā no Alises un Kortana, Google Assistant un Siri tam ir fizisks ķermenis.

Pepper ir japāņu kompānijas Softbanka franču filiāles Aldebaran Robotics izstrādājums, daļa no starptautiskā pētījumu projekta kultūras un izglītības inovatīvo sistēmu izstrādē, kas paredzētas vecāka gadagājuma cilvēku aprūpei. Iepriekš izstrādātāji norādīja, ka šis robots būs spējīgs paust emocijas un sarunāties ar savu īpašnieku, turklāt tā mazumtirdzniecības cena nepārsniegs 2000 dolāru.

Ziņu lente
0