Defense News pastāstījis, kas gaida ASV karā Eiropas teritorijā

© AP Photo / Kin CheungAviācijas bāzes kuģis Ronald Reagan. Foto no arhīva
Aviācijas bāzes kuģis Ronald Reagan. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban ASV rīcībā ir daudz mazāk kuģu bruņojuma transportēšanai, nekā Otrā pasaules kara gados, vēsta žurnāls Defense News.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Liela mēroga kara apstākļos Eiropā apšaubāms, vai amerikāņu karavīri nokļūs konflikta zonā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz rakstu žurnālā Defense News.

Raksta autors Deivids Lārters atzīmēja, ka Savienotās Valstis jau sākušas būvēt "fundamentu" iespējamām kaujām Eiropā.

"Taču, ja karš sāksies jau rīt, amerikāņu karavīriem būs visai grūti pārsviest tankus, smagos bruņojumu un iekārtas," – uzsvērts rakstā Defense News.

Patlaban ASV rīcībā ir daudz mazāk kuģu bruņojuma transportēšanai, nekā Otrā pasaules kara gados, raksta izdevums. Pie tam valsts Galvenā kontroles un budžeta pārvalde vēsta, ka tehnikas bojājumu skaits pastāvīgi pieaug.

Ударная группа ВМС США во главе с авианосцем Harry Truman покинула порт Норфолк - Sputnik Latvija
ASV paliks Vidusjūrā, lai "savaldītu Krieviju"

Visi 46 kaujas rezerves kuģi ir manāmi novecojuši, viņu ekspluatācijas laiks tuvojas beigām, atlzīmēja Lārters. Turklāt ASV Jūras kara spēkos radušās problēmas arī ar kadriem: jaunie inženieri vienkārši nezina, kā strādāt ar novecojušajiem dzinējiem, bet pietiekami kvalificēti speciālisti drīs dosies pensijā.

Ja arī Savienotās Valstis spēs pārvietot uz Eiropu pietiekami lielu skaitu bruņoto spēku, tie saskarsies ar vēl vienu ļoti nopietnu problēmu: nav saprotams, kā viņi plāno apgādāt savu kontingentu, atzīmē raksta autors.

"ASV mobilizācijas potenciāla samazināšanās satrauc Vašingtonu, jo nacionālās drošības struktūra ir saskārusies ar nepieciešamību stāties pretī divkāršiem draudiem no Ķīnas un Krievijas puses," – raksta Defense News.

Amerikāņu superkuģis USS Zumwalt - Sputnik Latvija
Amerikāņu superkuģis Zumwalt sabojājies pārbaudījumu laikā

Jūras kara spēku kapteinis Džerijs Hendrikss apliecinājis, ka Savienotās Valstis "nopietni uztver" militāro sāncensību ar citām valstīm. Tieši tāpēc bruņojuma transportēšana izvēršas par "augošu stratēģisko problēmu".

"Mums nav potenciāla konkurencei ar lielvalstīm, ja mums nebūs sagādes spēku – sagādes vilcienu un kuģu, kas mums nepieciešami tāda mēroga operāciju īstenošanai," – atzīmēja militārpersona.

Ziņu lente
0