NATO īstenos desmitiem "eksperimentu" mācībās pie Krievijas robežām

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisStarptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā
Starptautiskās militārās mācības Saber Strike Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību Trident Juncture laikā Zviedrija un Somija atvērs savu gaisa telpu operācijām manevru ietvaros.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. NATO plāno īstenot aptuveni 20 "eksperimentu" mācībās Trident Juncture – lielākajās mācībās, kas pēdējo gadu laikā tiek organizētas pie Krievijas robežām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz alianses sniegto informāciju.

Manevri noritēs laika posmā no 25. oktobra līdz 7. novembrim Norvēģijā. Tajos piedalīsies aptuveni 50 tūkstoši karavīru no 30 valstīm, kuru vidū ir ne tikai Ziemeļatlantijas alianses locekļi, bet arī partneri.

NATO - Sputnik Latvija
Holandiešu karavīri nosaluši mācībās Norvēģijā

"Mācības nodrošinās vidi pašreizējo vai jauno iespēju pārbaudei, precizēšanai un tālākai attīstībai. Koordinējot un integrējot NATO organizāciju un valstu eksperimentus TRJE18, NATO tiecas nodrošināt labākos eksperimentālos rezultātus, nepakļaujot riskam mācību uzdevumus," – teikts paziņojumā mācību vadības vietnē.

Eksperimentu virknē ir gaisa kara spēku dalībvalstu piešķirto gaisa kara spēku dislokācijai un komandēšanai paredzētā koordinācijas un vadības moduļa operatīvas izvēršanas apgūšana.

Otrdien Norvēģijas bruņoto spēku ģenerālleitnants Rūne Jākobsens informeja, ka Zviedrija un Somija, kas nav iestājušās aliansē, atvērs savu gaisa telpu operācijām manevru ietvaros.

Viņš piezīmēja, ka galvenais mācību rajons atrodas vairāk nekā 1000 kilometru attālumā no Krievijas robežas, bet gaisa operācijas – 500 kilometru attālumā.

Ziņu lente
0