Polijas premjers publiski kritizē savu tēvu par vēlmi uzlabot attiecības ar Krieviju

© Agencja Gazeta/Slawomir Kaminski via REUTERSПремьер-министр Польши Матеуш Моравецкий
Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjera tēvs, vecākais valsts Seima deputāts Kornels Moraveckis, neskatoties uz antikomunistiskiem uzskatiem, savas uzstāšanās laikā aicina Polijas vadību atturēties no rusofobijas un redz Krieviju kā stratēģisko Polijas partneri.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis publiski kritizēja savu tēvu, Seima vecāko deputātu, par vēlmi uzlabot attiecības ar Krieviju, vēsta RIA Novosti.

"Es ļoti mīlu savu tēvu, taču pilnībā viņam nepiekrītu un uzskatu, ka viņam ir kļūdains skatiens uz šīm attiecībām (ar Krieviju – red.)," — paziņoja Polijas premjerministrs izdevumam Do Rzeczy.

Bijušais Polijas premjers Lešeks Millers - Sputnik Latvija
Bijušais Polijas premjers kritizēja Varšavas paziņojumus par "Krievijas draudiem"

"Krievija sit Polijai daudzos laukumos, to ir grūti nepamanīt. Man ir kardināli citāds viedoklis, nekā maršalekam-vecākajam (vecākajam Seima deputātam – red.). Viņa uzskati, manuprāt, ir kļūdaini un nepareizi," — piebilda viņš.

Rietumvalstu politiķi regulāri apspriež "Krievijas draudus", visbiežāk tamlīdzīgas frāzes skan no Baltijas valstīm un Polijas. Aizbildinoties ar Krievijas augošo "agresiju", NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums paplašināt klātbūtni Austrumeiropas valstīs. Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā dislocēti starptautisko spēku bataljoni.

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka nevēlas palielināt spriedzi attiecībās ar NATO ne Baltijas reģionā ne citviet, un uzsvērusi, ka Krievija neuzbruks nevienai valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka NATO ir labi zināms, ka Maskava neplāno nekādus uzbrukumus, taču alianse izmanto šo ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un spēku pie Krievijas robežām.

Turklāt Polija kopā ar Lietuvu un Latviju paziņojusi, ka neatbalsta "Ziemeļu straumes 2" celtniecības plānus.

Ziņu lente
0