Londonā aicina Eiropas Savienību nepārvērsties "PSRS līdzīgā" cietumā

© Ben STANSALL / AFPLielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants
Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ĀM vadītājs kritizēja Briseles pozīciju Brexit pārrunās un paziņoja, ka Eiropas varasiestādes "soda" Londonu par lēmumu izstāties no savienības.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants aicina Eiropas Savienību nepārvērsties "PSRS līdzīgā" cietumā.

"Kas noticis ar Eiropas sapņa pārliecību un ideāliem? ES tika veidota, lai aizstāvētu brīvību. Tā bija Padomju Savienība, kura aizliedza cilvēkiem aizbraukt," citē Hanta vārdus RIA Novosti viņa uzstāšanās laikā Konservatīvās partijas sanāksmē.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине - Sputnik Latvija
Politika
Mediji: Mejas komanda sāk gatavoties britu parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām

Tāpat ministrs kritizēja Briseles pozīciju Brexit pārrunās un paziņoja, ka Eiropas varasiestādes "soda" Londonu par lēmumu izstāties no savienības. Iepriekš ES noraidīja britu premjerministres Terēzas Mejas "Čekers" plānu. Dokumentā politiķe piedāvāja izveidot Lielbritānijas un Eiropas Savienības starpā brīvās tirdzniecības zonu, kurā darbotos kopīgs rūpniecības un lauksaimniecības preču reģistrs. Šāds Briseles solis būtībā novedis pārrunas ar Londonu strupceļā, kamēr līdz Brexit atlicis vien pusgads.

"Mācību stundu, kuru mums sniedz vēsture, ir skaidrs. Ja jūs pārvētīsiet Eiropas Savienību cietumā, vēlme izstāties nesamazināsies, bet gan pieaugs," paziņoja Hants.

Tāpat ministrs iestājās pret Briseles piedāvājumu saglabāt Ziemeļīriju Muitas savienībā Belfāstas vienošanās (Lielās Piektdienas vienošanās) izpildei, kura tika parakstīta ar mērķi politiski noregulēt Ziemeļīrijas konfliktu. Kā paziņojis Hants, Lielbritānija nekad nepiekritīs robežas izveidošanai tās teritorijā.    

Ziņu lente
0