Vācijā startēja Oktoberfest

© Sputnik / Алексей ВитвицкийФестиваль "Октоберфест" в Мюнхене
Фестиваль Октоберфест в Мюнхене - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Minhenē veikti pastiprināti drošības pasākumi: festivālā aizliegts ienest lielas somas un mugursomas, pastiprināta kontrole pie ieejām.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Tradicionālais alus festivāls Oktoberfest 185. reizi startē Minhenē milzīgajā platformā "Terēzas pļava", vēsta Sputnik Baltkrievija.

Laikapstākļi, par spīti prognozēm, bija ideāli, un viesi, kā labākajos laikos, savācās dažu stundu laikā. Saskaņā ar tradīciju pusdienlaikā Minhenes vadītājs Dīters Raiters ar vārdiem "O\'zapft is" ("Muca vaļā!") otrajā sitienā iedzina ar speciālu āmuru krānu pirmajā mucā ar svaigi izvārītu alu.

183 . Oktoberfest festivāls Minhenē. - Sputnik Latvija
Foto
Minhenē sācies Oktoberfest

Savukārt pirmo alus krūzi saņēma Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders. Jau 32. minūtē pēc alus pārdošanas starta mediķiem nācās sniegt ārkārtas palīdzību kādam putojošā dzēriena cienītājam.

Saskaņā ar prognozēm līdz 7. oktobrim festivāla apmeklētāju skaits sastādīs ne mazāk kā 6 miljonus cilvēku, plānot, ka viesi izdzers ne mazāk kā 7 miljonus litru alus. Minhenei Oktoberfest nav vienkārši svētki, bet gan svarīgs ekonomisks faktors: tieši festivāla laikā miljoniem cilvēku iztērē apmēram 364 miljonus eiro.

© Sputnik / Алексей ВитвицкийFestivāls Oktoberfest Minhenē
Фестиваль Октоберфест в Мюнхене - Sputnik Latvija
Festivāls Oktoberfest Minhenē

Saskaņā ar pilsētas datiem, ēdienam, taksometram un citiem pirkumiem ārzemju viesi var iztērēt 255 miljonus eiro, turklāt naktsmītnēs tiek iztērēts 451 miljons eiro.

Litra alus krūzes cena šogad sastāda no 10,70 līdz 11,50 eiro. Pati krūze var tikt iegādāta šeit pat kā suvenīrs, neskatoties uz to, pērn tika reģistrēti vairāk nekā 120 tūkstoši trauku nozagšanas mēģinājumu gadījumu.

Ziņu lente
0