Mediji: Apple slepus pievienoja izsekošanas funkciju iOS 12

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЛоготип компании Apple
Логотип компании Apple - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzticēšanās reitinga sastādīšanai tiks apsekots, cik bieži tiek lietota ierīce, tostarp, aptuvenais veikto un saņemto zvanu, kā arī nosūtīto un saņemto elektronisko vēstuļu skaits.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Amerikāņu korporācija Apple savas operāciju sistēmas pēdejā atjauninājumā nemanīti iekļāvusi lietotāju "uzticēšanās reitingu", kas balstās uz lietotāju iPhone un citu kompānijas iekārtu izmantošanas biežuma, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Independent.

Tiek norādīts, ka konfidencialitātes politikā tika ieviests grozījums, saskaņā ar kuru šis reitings tiks sastādīts, pamatojoties uz lietotāja zvanu un elektronisko vēstuļu skaitu krāpniecības apkarošanai.

Часы Apple CEO - Sputnik Latvija
Lielbritānijas ministriem aizliegts nēsāt Apple pulksteņus

"Lai atpazītu un novērstu krāpniecību, veicot pirkumus, uzticēšanās reitinga sastādīšanai mēs izmantosim informāciju par to, kā jūs izmantojat savu ierīci, tostarp, aptuveno veikto un saņemto zvanu, kā arī nosūtīto un saņemto elektronisko vēstuļu skaitu," — teikts atjaunotajā tekstā. Taču netiek minēti konkrēti piemēri, kādā veidā šīs izmaiņas ļaus novērst krāpniecību.

norāda izdevums, šis "uzticēšanās reitings" atgādina kādu no "Melnā spoguļa" seriāla epizodēm, kurā katram cilvēkam bija savs reitings, kas ietekmēja medicīnas, transporta un dzīvesvietas pieejamību.

Turklāt The Independent atzīmē ļoti neskaidrus formulējumus izmainītajā konfidencialitātes politikā, kurus var saprast plašākā un pārprastākā nozīmē. Turklāt jaunie grozījumi attiecināmi uz tām ierīcēm, kas nevar sūtīt elektroniskās vēstules un veikt zvanus.

Kompānijā Apple pagaidām nekomentē šo jautājumu, piebilst izdevums.

Ziņu lente
0