Somijas prezidents paskaidroja, kādēļ nesaskata nekādus Krievijas draudus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīniste uzsvēra, ka Maskava ciena Helsinku pozīciju, savukārt domstarpību esamība netraucē uzturēt sakarus.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Somijas prezidents Sauli Nīniste paziņoja, ka nesaskata Krievijas draudus, jo saprot, ka tai nav iemeslu uzbrukt viņa valstij, vēsta RIA Novosti.

Par to valsts vadītājs pastāstīja intervijā vācu avīzei Frankfurter Allgemeine.

Государственный флаг Эстонии - Sputnik Latvija
Igaunijas neitralitātes piekritēji iesaka kodolieroču dislokāciju valstī

Ar šādiem vārdiem Nīniste paskaidroja, kādēļ Somija negrasās iestāties Ziemeļatlantijas aliansē. Turklāt viņš pauda šaubas par to, ka Krievija varētu apdraudēt Baltijas valstis.

"Šaubos, ka Krievija uzbruks Baltijai. Tāpat tai nav iemeslu uzbrukt arī Somijai," pateica prezidents.

Tāpat Nīniste uzsvēra, ka Maskava ciena Helsinku pozīciju, savukārt domstarpību esamība netraucē uzturēt sakarus.

"Krievija zina, kāda ir mūsu pozīcija, un necenšas to mainīt. Viņa zina, ka mēs varam būt ļoti ietiepīgi. Taču arī šādās situācijās uzturēt attiecības ar Krievijas Federāciju nebūt nav sarežģīti," noslēgumā sacīja viņš.

Turklāt valsts vadītājs atcerējās, kādu padomu deva amerikāņu kolēģim Donaldam Trampam pirms viņa jūlija tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Jābūt ļoti piesardzīgam, kad tiecies ar Putinu. Viņš vienmēr ir ļoti labi sagatavojies. Ļoti labi," beigās sacīja viņš.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas ārlietu ministrs norādījis uz augošo konfrontāciju ar ASV

Sočos 22. augustā notika Krievijas un Somijas līderu tikšanās, kuras beigās Nīniste nosauca pārrunas par "saulainām", savukārt Putins — par "saturīgām". Krievijas prezidents piebilda, ka dialogs ar somu kolēģi "apstiprināja abpusējo noskaņojumu uz labu kaimiņattiecību attīstīšanu abu valstu starpā".

Helsinkos 16. jūlijā notika pirmās pilnvērtīgās Vladimira Putina un Donalda Trampa pārrunas. No sākuma prezidenti vairāk nekā divas stundas sarunājās tet-a-tet, pēc kā delegācijas papusdienoja paplašinātā sastāvā un beigās atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Tikšanās beigās līderi paziņoja par ieinteresētību abu valstu attiecību uzlabošanā.    

Ziņu lente
0