Zaharova atbildēja uz Bellingcat Petrova un Boširova datu publiskošanu

© Sputnik / Виталий Невар / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ĀM pārstāve atzīmēja kārtējās neatbilstības britu varasiestāžu versijā par "aizdomās turamo" saikni ar Skripaļu saindēšanu.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Bellingcat projekta Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova pases datu publiskošanu, kurus Londona tur aizdomās bijušā GIP pulkveža, britu spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā Solsberijā, vēsta Sputnik Lietuva.

Iepriekš Bellingcat publicēja materiālu, kurā tiem apgalvots, ka, saskaņā ar "FMD (Federālā migrācijas dienesta — Sputnik) bāzes datiem, abi krievi bijuši "GIP aģenti".

Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana - Sputnik Latvija
Izjūtiet starpību: Simonjana pastāstīja par BBC nekorekto virsrakstu

ĀM pārstāve atzīmēja kārtējās neatbilstības britu varasiestāžu versijā par Petrova un Boširova saikni ar incidentu Solsberijā.

"FMD bāzi uzlauza vien šodien? Par Petrovu un Boširovu Londona paziņoja sen. Vēl agrāk viņus sāka turēt aizdomās. Un visu šo laiku nekādu "datu bāzu" nebija? Nē, nebija. Jo bija cits domu virziens: tādu cilvēku vispār nav. Tieši to arī paziņoja britu policija, kad publicēja viņu fotogrāfijas. Un te pēkšņi atrodas cilvēki," uzrakstīja Zaharova savā Facebook lapā.

Kā atgādina Zaharova, neskatoties uz visām Londonas un Rietumu mediju apsūdzībām Krievijai, nekādus pierādījumus par "aizdomās turamo" saikni ar Skripaļu saindēšanu britu varasiestādes tā arī nesniedza, savukārt pats Bellingcat projekts vairāku izmeklēšanas mēnešu laikā nesniedza sabiedrībai nedz Petrova un Boširova fotogrāfijas, nedz ēkrānbildes, nedz video, kuros "viņi izdarītu kaut ko, kas izraisītu jautājumus".

"Skripaļa lieta"

Marta sākumā Skripāļus saindēja, pēc Londonas apgalvotā, ar "kaujas nervus paralizējošu vielu". Britu varasiestādes, nesniedzot nekādus pierādījumus, apsūdzēja Maskavu saiknē ar incidentu un atteicās sadarboties izmeklēšanā. Pat britu laboratorijā Portondaunā nespēja apstiprināt, ka viela "izgatavota Krievijā", kā to paziņoja premjerministre Terēza Meja uzreiz pēc notikušā.

Septembra sākumā Londona publicēja divu "aizdomās turamo" krievu — Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova — fotogrāfijas, nosaucot viņus par "GIP oficieriem". Taču paši vīrieši intervijā Sputnik un RT galvenajai redaktorei Margaritai Simonjanai pastāstīja, ka nodarbojas ar uzņēmējdarbību fitnesa industrijā un uz Lielbritāniju brauca kā tūristi.    

Ziņu lente
0