DTR ir pārliecināti Rietumu specdienestu saiknē ar Zaharčenko slepkavību

© Sputnik / Игорь МасловAtvadīšanās no Aleksandra Zaharčenko
Atvadīšanās no Aleksandra Zaharčenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas tiesībsargiem ir pierādījumi, kuri pierāda, ka terorakts Doņeckas kafejnīcā "Separ" tika pastrādāts ar Rietumu speciālistu līdzdalību.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Pagaidu pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītāja vietas izpildītājs Deniss Pušiļins paziņoja, ka DTR vadītāja Aleksandra Zaharčenko noslepkavošana tika īstenota ar Rietumu specdienestu līdzdalību.

"Terorakts pastrādāts ar Ukrainas Drošības dienesta Izlūkdienesta departamenta piektā departamenta dalību. Sekojošo specdienestu darbību, sprāgstvielas atlieku analīzes rezultātā konstatētas augstas tehnoloģijas, kuras līdz šim UDD nav izmantojušas. Tas liek saprast, ka šis terorakts tika pastrādāts ar Rietumu specdienestu līdzdalību," paziņoja viņš RIA Novosti.

"Viens cilvēks ir aizturēts, kurš deva pilnu situācijas skaidrojumu, liecināja," piebilda pagaidu DTR vadītāja vietas izpildītājs. Pēc viņa sacītā, aizturētais esot UDD darbinieks.

Pušiļins uzsvēra, ka saistībā ar teroraktu Doņeckas kafejnīcā "Separ" DTR izmeklētājiem "esot saprašana, kas to izdarīja", un piebilda, ka palīdzību tā izmeklēšanā sniedz Krievija.

Raksturīgi, ka oficiālie Rietumvalstu pārstāvji un mediji pilnībā ignorēja demokrātiski ievēlēta valsts vadītāja slepkavību. Tas īpaši metas acīs uz viņu saceltā trokšņa fona par bijušā britu aģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu, kurā nepamatoti apsūdzēja Krieviju.

Terorakts dialoga vietā

Iepriekš jau stāstīts par to, ka 42 gadus vecais pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko gāja bojā 31. augustā sprādziena rezultātā kafejnīcā "Separ", Doņeckas centrā. Sprādzienā gāja bojā Zafarčenko apsargs un 11 cilvēki cieta, tostarp DTR ienākumu un ieņēmumu ministrs Aleksandrs Timofejevs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca Zaharčenko noslepkavošanu par zemisku, uzsverot, ka tie, kas izvēlējās terora ceļu, nevēlas meklēt mierīgu konflikta atrisinājumu. Krievijas ĀM paziņoja, ka nešaubās, ka aiz DTR vadītāja nāves stāv Kijeva.

Sakarā ar Doņeckā pastrādātā terorakta un Aleksandra Zaharčenko nāves faktu Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja uzsākusi krimināllietu.    

Ziņu lente
0