Porošenko uzskata Ukrainas vienošanos ar Eiropas Savienību par uzvaru pār Krieviju

© AP Photo / Mindaugas KulbisПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā apgalvo Ukrainas līderis, pēc asociācijas vienošanās stāšanās spēkā ES valstu daļa Ukrainas eksportā svārstās starp 42 un 43 procentiem.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzskata asociācijas vienošanos starp Kijevu un Eiropas Savienību par faktisku "uzvaru pār Krieviju", vēsta Sputnik Lietuva.

"Varu konstatēt, ka mēs esam apspēlējuši Krieviju, un jau vairāk nekā gadu, kopš spēkā stājās Asociācijas vienošanās starp Ukrainu un ES," — uzrakstīja Ukrainas līderis savā Twitter mikroblogā.

Pēc viņa sacītā, ES valstu daļa Ukrainas eksportā sastāda 42-43%, "strauji tuvojoties 50%", kas kompensē "zaudējumus" Krievijas dēļ.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sociālajos tīklos izsmiets Porošenko kļūmīgais izteikums par "Ukrainas režīma nelietību"

Pārrunas par asociācijas vienošanos starp Kijevu un Briseli sākās jau 2007. gadā. 2014. gadā Ukraina un ES parakstīja politisko un ekonomisko vienošanās daļu. Pērn dokuments stājās spēkā.

Pēc Ukrainas krīzes sākšanās Kijeva jau vairākus gadus cenšas rosināt importa aizvietošanas politiku. Tai pat laikā, saskaņā ar Federālā Muitas dienesta datiem, ārējās tirdzniecības apgrozījums starp Krieviju un Ukrainu 2018. gada pirmajā pusgadā sastādīja 5,838 miljardus dolāru un, tādējādi, palielinājies par 28,7%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Savukārt, saskaņā ar Ukrainas Valsts statistikas dienesta informāciju, Krievija ir galvenais investors – Krievijas ieguldījumi sastāda 36% no visām ārzemju investīcijām.

Ziņu lente
0