Zviedrijā rīkos talku Vispasaules tīrības dienas ietvaros

© pixabayМусор
Мусор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Princips ir vienkāršs: ieraudzīji atkritumus – pacel tos.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Zviedrijā Vispasaules tīrības dienas ietvaros, kas tiek rīkota 150 pasaules valstīs, notiks talka, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz zviedru organizāciju "Saglabā Zviedriju tīru".

Tiek skaidrots, ka piedalīties akcijā ir ļoti vienkārši. Pietiek iziet ielā kopā ar ģimeni, radiniekiem vai kaimiņiem. Tālāk princips ir gaužām vienkāršs: ieraudzīji atkritumus – pacel tos. Pēc akcijas piedāvāts lejupielādēt "atkritumu" aplikāciju, ko izstrādājusi organizācija "Saglabā Zviedriju tīru", un pastāstīt par paveikto darbu citiem, daloties ar fotogrāfijām.

Ādažu poligona rajons - Sputnik Latvija
Ceļi Latvijā ir slikti, jo ceļmalās mētājas atkritumi

Tāpat tiek ziņots, ka Atkritumu vākšanas dienā Stokholmā sarīkos ģimenes svētkus ar kroņprinceses Viktorijas un Zviedrijā populāro mākslinieku piedalīšanos. Turklāt organizatori plāno pastāstīt saviem apmeklētājiem visu, kas viņiem zināms par atkritumiem un to radītajām problēmām.

Saskaņā ar organizācijas "Saglabā Zviedriju tīru" 2015. gadā veikto pētījumu, atkritumus uz ielas izmet visu vecumu cilvēki un dažādu iemeslu dēļ. 51% sociologu aptaujāto respondentu paziņoja, ka izmetuši kādus atkritumus uz ielas, jo tie bijuši bioloģiski. 42% pateica, ka izdarījuši to, jo nespēja atrast atkritumu urnu. 21% respondentu paziņoja, ka izmetuši atkritumus uz ielas, jo nevarēja paturēt tos pie sevis, 14% nevarēja atbildēt viennozīmīgi un 6% atzinās, ka izmetuši savus atkritumus tur, kur jau tika piegružots.

Ziņu lente
0