Eiropas Parlaments nolēmis sodīt Ungāriju par "vērtību neievērošanu"

© CC BY-ND 2.0 / European ParliamentЗдание Европейского парламента
Здание Европейского парламента - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības likumdevēji atbalstījuši apsūdzības pret Ungāriju – ar balsu vairākumu pieņemta rezolūcija par nepieciešamību sodīt Budapeštu.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Trešdien, 12. septembrī Eiropas Parlaments pieņēmis rezolūciju, kurā aicina īstenot disciplinārus pasākumus pret Ungāriju sakarā ar to, ka Budapešta pārkāpusi ES pamatos liktos demokrātiskos principus, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Акция протеста в Берлине - Sputnik Latvija
The Local: vai medijiem jāstāsta par bēgļu noziegumiem

Dokumentu atbalstījuši 448 deputāti, pret to izteikušies 197, atturējušies – 48 politiķi. Atzīmēts, ka procedūras iniciācijas rezultātā Budapešta varētu zaudēt balsi Eiropas Padomē.

Iepriekš EP Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja (LIBE) iesniedza izskatīšanai deputātes Judītes Sargentini ziņojumu un rezolūciju ar ierosinājumu Padomei konstatēt nepārprotamu risku – Savienības pamatā esošo vērtību nopietnu pārkāpumu no Ungārijas puses, kā arī sagatavot ieteikumus Ungārijas valdībai, lai situācija tiktu labota trīs mēnešu laikā.

Iepriekš, otrdien Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans paziņoja, ka neļaus šantažēt savu valsti.

"Es nepiekrītu tam, lai spēki, kas atbalsta migrāciju, mums draudētu un šantažētu mūs. Ungārija aizsargās savas robežas no nelegālās migrācijas," – paziņoja Orbans debatēs Eiropas Parlamentā.

Sagatavoto dokumentu viņš novērtēja kā necieņas izpausmi pret Ungāriju un tās tautu.

"Jūs pieturaties pie nostādnes, it kā zinātu un paši lemtu, kas ir labāks ungāru tautai," – uzsvēra Orbans.

Iepriekš portāls paziņoja, ka Viktors Orbans uzņēmās Ungārijas valdības vadību pēc parlamenta vēlēšanām 2018. gadā. Savas priekšvēlēšanu kampaņas pamatā politiķis izmantoja nacionālistisko retoriku, nostājoties "vecās" Eiropas jūdeiski-kristīgās kultūras aizstāvja lomā un biedējot vēlētājus ar islāmizācijas šausmām. Bēgļus no Tuvajiem Austrumiem Orbans nodēvēja par "musulmaņu iebrucējiem".

Ziņu lente
0