Lietuvas un Latvijas bruņotie spēki novēros militārās mācības Baltkrievijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā ar Lietuvas pārstāvjiem pēc republikas Aizsardzības ministrijas aicinājuma uz Baltkrieviju dosies Latvijas un Ukrainas militārpersonas.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Lietuvas, Latvijas un Ukrainas Bruņoto spēku pārstāvji dosies vērot štāba komandas mācības Baltkrievijā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Baltkrievijas aizsardzības iestādes preses dienestu.

Preses dienestā paziņoja, ka, saskaņā ar 2011. gada Vīnes dokumentu par uzticības un drošības veicināšanu, mācībās nav obligāti jāpiedalās novērotājiem no kaimiņvalstīm.

Панорама города-призрака бывшей советской военной радиолокационной станции возле Скрунды - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izlaupījuši un atdevuši NATO. Baltijas valstīs atstātā Padomju armijas mantojuma liktenis

Taču Baltkrievija, vadoties pēc slepenības neesamības principa, pati uzaicinājusi Lietuvas, Latvijas un Ukrainas BS pārstāvjus pavērot militāro mācību darbību gaitu.

Štāba komandas mācībās piedalīsies apmēram 7,5 tūkstoši karavīru, 260 bruņutehnikas vienību un 30 lidmašīnu un helikopteru. Manevru gaitā karavīri apgūs pretošanos iespējamai agresijai. Mācības norisinās divos posmos un ilgs līdz 12. septembrim.

Mācības notiek sešos valsts poligonos. Karavīri uzlabo izlūkošanas un meklēšanas darbību taktiku iespējamo draudu virzienos, trenējas ieņemt aizsardzības rajonus un uguns pozīcijas kopējo karaspēku vienībās.    

Ziņu lente
0