DTR pastāstīja par Kijevas gatavotajiem triecienuzbrukumiem Donbasā

© Sputnik / Dan LevyDoņeckas Tautas Republikas karavīri
Doņeckas Tautas Republikas karavīri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātajā republikā uzskata, ka Kijevas spēkvienības varētu dotie uzbrukumā Mariupoles virzienā.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas Operatīvās komandēšanas komandiera vietnieks Eduards Basurins pastāstīja RT intervijā, kā tuvākajā laikā varētu veidoties situācija Donbasā, vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc Basurina sacītā, Kijevas spēkvienības grasās "veikt trīs triecienuzbrukumus".

DTR uzskata, ka uzbrukums varētu notikt Mariupoles virzienā. Tostarp, Basurins pieminēja tādas vietas Donbasa dienvidos, kā Širokino un Kominternovo.

Apšaudes sekas Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Doņecka informē: Donbasā ieradušies karavīri no ASV un Kanādas

Vēl viens uzmanības novēršanas triecienuzbrukums varētu notikt ziemeļos — Teļmanovo rajonā. Pēc pretestības militārpersonas sacītā, šiem nolūkiem ieradusies speciālā 128. kalnu kājnieku brigāde.

Saskaņā ar Basurina vērtējumu, operācija varētu ilgt piecas dienas. DTR neizslēdz, ka Kijeva varētu atcelt operāciju, jo tās plāni jau ir atklāti, taču simts procentu pārliecības par to nav.

Nedēļas sākumā DTR paziņoja par Kijevas spēkvienību gatavoto uzbrukšanas operāciju Donbasam. Pēc Basurina domām, uzbrukumā iesaistīto kopējais karavīru skaits varētu sasniegt 12 tūkstošus cilvēku.

Grupējuma sastāvā varētu ietilpt jūras kājnieku, desantnieku brigādes, kalnu ieņemšanas grupējumu brigādes un motorizētās kājnieku brigādes, kā arī artilērija. Par Ukrainas operācijas rezultātu jākļūst iziešanai līdz Krievijas robežai, uzskata DTR.    

Ziņu lente
0