Handelsblatt: Krievijas mācības "Austrumi 2018" – signāls visai pasaulei

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasПодготовка к военным учениям "Восток-2018" в Забайкальском крае
Подготовка к военным учениям Восток-2018 в Забайкальском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu izdevums Handelsblatt salīdzinājis Krievijas Bruņoto spēku manevrus "Austrumi 2018" ar Otrā pasaules kara lielākajām operācijām.

RĪGA, 4. septembris — Sputnik. Krievija demonstrē NATO savus militāros spēkus, organizējot tādus manevrus, kā "Austrumi 2018", uzskata vācu izdevums Handelsblatt. Tas atzīmējis, ka Krievijas Bruņoto spēku manevri salīdzināmi ar Otrā pasaules kara lielākajām operācijām, vēsta RIA Novosti.

Совместные белорусско-российские учения на полигоне Брестский - Sputnik Latvija
Krievijā notiks pēdējo 37 gadu laikā lielākās militārās mācības

Izdevums publicējis vairāku ekspertu viedokli par to, ka ar šādām vērienīgām mācībām Krievija padara reālas Vašingtonas bailes par Maskavas un Pekinas ciešo sadarbību militārajā jomā.

Handelsblatt uzsvēra, ka vienlaikus reģionā tiek organizēts IV Austrumu ekonomikas forums, kas tāpat liecinot par Krievijas un Ķīnas labajām attiecībām ekonomikā.

"Mēs nežvadzinām ieročus"

Krievijas eksperti uzskata, ka "Austrumi 2018" ir standarta mācības, nekāda agresija no Maskavas puses netiek demonstrēta.

Žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko paziņoja, ka Krievijai nav jāatvainojas par mācībām. Viņš atgādināja, ka manevros tiek īstenots tikai aizsardzības scenārijs.

"Tās ir standarta mācības, par ko iepriekš tika sniegta informācija, tajās aicināti ierasties NATO dalībvalstu kara atašeji, lai arī tas nav mūsu pienākums, ņemot vērā to, ka mācības notiek aiz Urāliem, tomēr atklātības labad mēs viņus uzaicinājām," – apliecināja Korotčenko.

Armijas bāzes radars - Sputnik Latvija
Krievijā pastāstīja, kā atbildēs uz NATO militārajām mācībām Norvēģijā

Eksperts atzīmēja, ka militārās sagatavotības pasākumu mērogam precedentu nav, taču arī izaicinājums mūsdienu pasaulē ir ļoti nopietns.

"Mēs strādājam pie visa nepieciešamo pasākumu kompleksa, lai nodrošinātu Krievijas drošību un gatavību reaģēt uz jebkādiem izaicinājumiem un draudiem," – piebilda Korotčenko.

Savukārt Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Švitkins paziņoja, ka ir nekorekti salīdzināt mācības "Austrumi 2018" ar Otrā pasaules kara operācijām.

"Jāsaprot, ka mēs nekādā gadījumā nekaļam nekādus agresīvus plānus. Tas, ka aizsardzības spēks ir nodemonstrēts, ir patiesība," – piezīmēja politiķis radio Sputnik ēterā. "Tie ir plānveida jautājumi: vienību mijiedarbība, kaujas mācības kopā ar vienībām no Ķīnas un Mongolijas," – paskaidroja Švitkins.

Pēc viņa domām, Krievija vēlas demonstrēt: valsts aizsardzība ir drošās rokās.

"Mēs nežvadzinām ieročus, nevajag Krieviju uzskatīt par pretinieku. Jāsaskata pārsvarā partneris, ar kuru neapšaubāmi ir jārēķinās," – viņš piebilda.

Mācības "Austrumi 2018"

Военнослужащие воздушно-десантных войск России - Sputnik Latvija
Gruško: NATO aktivitāte pie Krievijas robežām ved pie bruņošanās drudža

Stratēģiskās mācības "Austrumi 2018" notiks 11.-15. septembrī Cugola mācību poligonā Aizbaikāla novadā. Tajās tiks iesaistīti Austrumu un Centrālā kara apgabala bruņotie spēki, Ziemeļu flotes spēki, visas Gaisa desanta spēku vienības un armijas daļas, kā arī tālās un kara transporta aviācijas lidmašīnas.

Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pastāstīja, ka manevros tiks iesaistīti 300 tūkstoši karavīru, 36 tūkstoši tanku, bruņutransportieru un citu mašīnu, vairāk nekā tūkstotis helikopteru, lidmašīnu un bezpilota lidaparātu. Mācībās piedalīsies vienības no Ķīnas un Mongolijas.

Mācības "Austrumi 2018" būs lielākās Krievijā kopš plaši pazīstamajiem manevriem "Rietumi ‘81".

Ziņu lente
0