DTR pastāstīja, kas organizēja Zaharčenko slepkavību

© Пресс-служба А. Захарченко / Pāriet pie mediju bankasГлава ДНР Александр Захарченко на пресс-конференции в Донецке
Глава ДНР Александр Захарченко на пресс-конференции в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas TR līderis Aleksandrs Zaharčenko un viņa miesassargs gāja bojā 31. augustā spridzekļa uzspridzināšanas rezultātā restorānā "Separ", Doņeckas centrā. Smagi ievainots ienākumu un ieņēmumu ministrs Aleksandrs Timofejevs.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītāja Aleksandra Zaharčenko slepkavību sarīkoja Ukrainas Speciālo operāciju spēki, paziņoja RIA Novosti telefonsarunā no Doņeckas DTR līdera padomnieks Aleksandrs Kazakovs.

"Visticamāk tuvākajā laikā mēs varēsim nosaukt grupas vadītāju un šīs struktūras vadošo oficieri," — pateica Kazakovs.

Atbildot uz precizējošo jautājumu par to, vai tiešām tie ir Speciālo operāciju spēki, Kazakovs paziņoja: "Jā, tas tiešām tā ir, tie, kas tika aizturēti, sniedza atzīšanās liecības."

Aleksandra Zaharčenko slepkavība

Doņeckas Tautas Republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko un viņa miesassargs gāja bojā 31. augustā spridzekļa uzspridzināšanas rezultātā restorānā "Separ", Doņeckas centrā. Smagi ievainots ienākumu un ieņēmumu ministrs Aleksandrs Timofejevs.

Александр Захарченко. 1976-2018 - Sputnik Latvija
Video
DTR vadītājs Aleksandrs Zaharčenko gājis bojā Doņeckā. Hronikas kadri

Pašpasludinātās republikas ģenerālprokuratūra uzsākusi kriminālprocesu saskaņā ar pantu "Terorakts".

Arī Krievijas ĀM izvērtējusi Aleksandra Zaharčenko slepkavību kā teroraktu, Krievijas Izmeklēšanas komiteja pauda gatavību sniegt atbalstu DTR tiesībsargājošajām iestādēm republikas vadītāja slepkavības izmeklēšanā un uzsāka krimināllietu saskaņā ar pantu "Starptautiskā terorisma akts, kas novedis pie cilvēka nāves".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteica līdzjūtību sakarā ar traģisko DTR vadītāja nāvi, kā arī nosauca Zaharčenko par "patiesu tautas līderi, drosmīgu un apņēmīgu cilvēku, Donbasa patriotu".

Ziņu lente
0