Viņš noteikti būtu piezvanījis: radinieki uzskata, ka Skripaļs ir miris

© REUTERS/Hannah McKayLielbritānijas Solsberija
Lielbritānijas Solsberija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais GIP oficieris Sergejs Skripaļs pie pirmās iespējas būtu piezvanījis mātei, pārliecināti viņa tuvinieki.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Sergeja Skripaļa brāļa meita Viktorija pastāstīja RIA Novosti par ģimenes bažām. Radinieki neizslēdz iespēju, ka bijušais GIP oficieris varētu būt miris — pretējā gadījumā viņš noteikti sazinātos ar viņiem.

Skripaļs un viņa meita Jūlija cieta saindēšanās rezultātā martā Lielbritānijas Solsberijas pilsētā. Londona apsūdzēja Maskavu par saikni ar šo incidentu, Krievija kategoriski noliedza apsūdzības, uzstājot uz piekļuves izmeklēšanas norisei un cietušajiem pilsoņiem. Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas slepenās laboratorijas vadītājs vēlāk paziņoja, ka eksperti nav spējuši noteikt vielas izcelsmes avotu, ar kuru, kā apgalvoja Londona, saindēja Skripaļus.

Situācija Eimsberijas pilsētā - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā kritizē saindēšanas izmeklēšanu Eimsberijā

Aprīļa vidū Jūlija pameta slimnīcu, maijā izrakstīja Skripaļu. Pēdējo reizi Jūlija sazinājās ar radiniekiem vecmāmiņas Jeļenas Jakovļevnas dzimšanas dienā — jūlija beigās. Viņa paziņoja, ka tēvs veseļojas, taču pagaidām nevarot runāt traheostomijas dēļ. Trubu drīzumā grasās ņemt nost, un tad tēvs piezvanīs radiniekiem, iedrošināja Jūlija.

Kopš tā laika no Skripaļiem zvani vairs netika saņemti. Radiniekiem sāka parādīties aizdomas, ka Sergejs varētu būt miris vai arī viņa stāvoklis ir ļoti smags, atzinās Viktorija.

"Kādēļ mēs tā uzskatām? Jo Jūlija pateica, ka pēc trīs dienām tētis varēs piezvanīt, viņam ir liela vēlme to izdarīt. Mēs gaidām, it sevišķi vecmāmiņa, viņa ļoti gaida zvanu no dēla… Viņš ir labs cilvēks. Viņš mīl savu māti un pie jebkuras iespējas viņš būtu viņai piezvanījis," pateica Viktorija.

Skripaļa radinieki uzskata par dīvainu arī to, ka presē nav viņa fotogrāfiju — kā tas bija saindēšanas gadījumā Londonā ar FDD apakšpulkvedi Aleksandru Ļitviņenko 2006. gadā.

"Šeit mēs neredzam nekādas fotogrāfijas. Lai ar ko es nerunātu žurnālistiem vidū, neviens pat nav spējis iekļūt tajā slimnīcā Solsberijā. Tās personāls ir tik ļoti iebiedēts, ka ne par kādu naudu nepiekrita iztaisīt fotogrāfijas… Un mūs nelaiž. Nesaprotu, kas tur slikts, ja mēs viņu ieraudzīsim?" noslēgumā pateica Viktorija Skripaļa.

Ziņu lente
0