UDD cenšas iekļūt Krievijas tankkuģī, kas aizturēts Hersonā

© AP Photo / STFUkrainas Drošības dienests
Ukrainas Drošības dienests - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tankkuģis "Mehaņik Pogodin" aizturēts Ukrainā, aizbildinoties ar to, ka kuģa īpašnieks iekļauts valsts ieviestajā sankciju sarakstā.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Ukrainā aizturētā Krievijas tankkuģa "Mehaņik Pogodin" ekipāža diennakts laikā divas reizes nav pieļāvusi nelikumīgu iekļūšanu kuģī, liecina informācija kuģniecības kompānijas "V.F.Tanker" tīmekļa vietnē.

Ukrainas varasiestādes bloķējušas tankkuģi "Mehaņik Pogodin" Hersonas ostā 10. augustā. Tajā atrodas 12 ekipāžas locekļi — Krievijas pilsoņi. Kuģis aizturēts, aizbildinoties ar to, ka kuģa īpašnieks  iekļauts Kijevas ieviestajā sankciju sarakstā. Iepriekš Ukrainas prezidenta pastāvīgais pārstāvis Krimā Boriss Babins informēja, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) plāno arestēt kuģi, taču norādīja, ka šāds lēmums vēl nav pieņemts.

Табличка на здании Службы безопасности Украины (СБУ) - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM aicina reaģēt uz Krievijas žurnālistes vervēšanas mēģinājumu Ukrainā

17. augstā kuģa kapteinis saņēma informāciju par kuģa iespējamo pārbaudi sakarā ar to, ka tā stāvoklis it kā esot neapmierinošs. Pie tam uzņēmums atzīmēja, ka 2018. gada jūlijā tankkuģis pārbaudīts Južnij ostā Ukrainā un atbilst Parīzes memoranda prasībām. Informāciju par to Hersonas osta saņēma, izsniedzot atļauju tankkuģa iebraukšanai ostas akvatorijā.

"Kā jau domāja kuģa ekipāža, no Ukrainas varas iestāžu puses sākušās provokatīvas darbības ar mērķi nelikumīgi nokļūt uz kuģa. 16. augustā pl. 13.30 sešu cilvēku grupa, kuri stādījās priekšā kā Drošības dienesta (UDD) un Ukrainas Valsts robežsardzes pārstāvji centās nokļūt uz kuģa ar nodomu veikt pārbaudi, nepaskaidrojot tās mērķus un neuzrādot dokumentus. Grupa netika ielaista uz kuģa," — teikts kuģniecības kompānijas paziņojumā.

Gandrīz tūlīt pēc tam ieradās vēl viena grupa, kas iesniedza dokumentu, uz kura pamata bija plānots organizēt pārbaudi no ekoloģisko prasību ievērošanas viedokļa sakarā ar to, ka esot bijis anonīms zvans uz "karsto līniju". Grupā bija 11 cilvēki. Parasti ekoloģiskās pārbaudes uz kuģa veic daudz mazākas grupas.

"Ņemot vērā juridiska pamatojuma trūkumu un ar mērķi nepieļaut provokācijas, grupas uzkāpšana uz kuģa netika pieļauta," — teikts paziņojumā.    

Ziņu lente
0