Ryanair draud pilotiem ar pārvešanu uz Latviju

© AP Photo / Matt DunhamСамолеты авиакомпании Ryanair
Самолеты авиакомпании Ryanair - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Pilotu asociācijā uztraucas, ka Ryanair turpinās pārvest savu floti uz valstīm, "kurās arodbiedrībām nav īpašas ietekmes", piemēram, uz Latviju.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Īru zemo cenu aviokompānija Ryanair, kuras piloti jau ir sarīkojuši vairākus streikus, vairākas reizes draudējusi pilotiem, ka pārvedīs viņus uz valstīm, kuras ne tik aktīvi darbojas arodbiedrības, pirmām kārtām, uz Poliju, kā arī Baltiju, Rumāniju un Bulgāriju, raksta avīze "Kommersant".

Ryanair piloti Beļģijā, Īrijā, Vācijā, Nīderlandē un Zviedrijā 10. augustā piedalījās kārtējā 24 stundu streikā, pieprasot darba nosacījumu uzlabošanu un darba algas paaugstināšanu. Tāpat piloti pieprasa apspriest slimības lapu un līguma par pensijas iemaksām nosacījumus. Kopumā tika atcelti 396 reisi, no tiem 20 Īrijā, 22 Zviedrijā, 104 Beļģijā, 250 Vācijā. Cietušo pasažieru skaits sastādīs 70 tūkstošus cilvēku.

Ryanair - Sputnik Latvija
Ryanair plāno atvērt bāzi lidostā "Rīga"

Pērnā gada beigās zemo cenu aviokompānijas vadība pirmo reizi atļāva arodbiedrību darbu Ryanair, kopš tā laika aviokompānijas darbinieki jau ir sarīkojuši vairākus streikus. Ryanair jau ir paziņojusi par nolūku šoziem pārvest piekto daļu savas īru flotes uz Poliju. Eiropas Pilotu asociācijā uztraucas, ka Ryanair turpinās pārvest savu floti uz valstīm, "kurās arodbiedrībām nav īpašas ietekmes", piemēram, uz Rumāniju, Lietuvu, Latviju, Igauniju, Bulgāriju.

Ryanair ir lielākā zemo cenu aviokompānija Eiropā. Tā strādā 33 valstīs, apkalpojot vairāk nekā 1,8 tūkstošus reisu. Kompānijas darbinieku skaits sastāda apmēram 11,5 tūkstošus cilvēku.

2018./19. finanšu gada pirmajā ceturksnī (tas beidzās 30. jūnijā) Ryanair peļņa, kas pienākas kompānijas akcionāriem, kritusies par 19,8% gada izteiksmē — līdz 318,5 miljoniem eiro. Mazinātā peļņa uz akciju — 26,37 eiro salīdzinājumā ar 32,38 eiro gadu iepriekš. Kompānijas kopējā operacionālā peļņa atskaites periodā pieaugusi par 9% līdz 2,079 miljardiem eiro. Pasažieru pārvadājumu apjoms triju mēnešu laikā pieaudzis par 7%, sasniedzot 37,6 miljonus cilvēku.

Ziņu lente
0