Eirokomisija vēlas uzdāvināt eiropiešiem vienotu telefonu lādētāju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mobilo telefonu ražotāji nav spējuši brīvprātīgi vienoties par vienotas lādētāja ierīces izveidošanu, Eirokomisija aizdomājusies, vai nebūtu viņiem jāliek to izdarīt.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Konkurences eirokomisāre Margreta Vestagere plāno izpētīt jautājumu par to, vai ir vērts pamudināt viedtālruņu ražotājus uz pāriešanu pie vienota lādētāja, vēsta Reuters.

Jau gandrīz desmit gadus Eirokomisija uzstāj uz vienotas uzlādēšanas ierīces izveidošanas, jo dažādība šajā jautājumā rada neērtības patērētājiem un ik gadu izvēršas milzīgā elektronikas atkritumu daudzumā.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Piezvani man, piezvani: Latvijas iedzīvotājiem uzbrūk telefonu krāpnieki

Eiropas regulatori uzskata, ka brīvprātīga pāreja pie vienotas viedtālruņu lādēšanas ierīces nav sevi attaisnojusi.

2009. gadā ES spiediena ietekmē četrpadsmit kompānijas, tostarp, Apple, Samsung, Huawei un Nokia, parakstīja brīvprātīgu saprašanās memorandu, kurā apņēmās "saskaņot" lādēšanas ierīces jauniem viedtālruņu modeļiem, kuri nonāks tirgū 2011. gadā. Pēc tam, kad 2012. gadā vienošanās derīguma termiņš beidzās, dažas kompānijas uzņēmās līdzīgas saistības 2013. un 2014. gadā.

Taču ES nav apmierināti ar esošo lietu stāvokli.

"Ņemot vērā neapmierinošo progresu šādā brīvprātīgā pieejā, Eirokomisija drīzumā uzsāks pētījumu, lai izvērtētu citu variantu lietderību," citē Vestageres vārdus informācijas avots.

Ar šo jautājumu nodarbosies Eiropas komisāre iekšējā tirgus un pakalpojumu jautājumos Elžbeta Beņkovska.    

Ziņu lente
0