"Dronu atentāts" pret Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Венесуэлы Николас Мадуро, архивное фото
Президент Венесуэлы Николас Мадуро, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildību uzņēmās vietējais civilais un militārais grupējums, un jau apsolījis pabeigt iesākto.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro solīja panākt maksimālu sodu tiem, kas mēģināja viņu nogalināt. Par to paziņoja RIA Novosti, atzīmējot, ka 4. augustā notika valsts vadītāja slepkavības mēģinājums viņa uzstāšanas laikā ar runu militārajā parādē valsts galvaspilsētā.

Sakarā ar neizdevušos slepkavības mēģinājumu, Maduro apsūdzēja labējo opozīciju, kā arī Kolumbija labējos spēkus un kaimiņvalsts prezidentu Huanu Manuelu Santosu. Tāpat viņš paziņoja, ka daži no atentāta organizatoriem dzīvo ASV Floridas štatā, un palūdza Donaldam Trampam palīdzību šo "teroristisko grupējumu" apkarošanā.

Venecuēlas satiksmes un informācijas ministrs Horhe Rodrigess paziņoja, ka pie podija, kur parādes laikā atradies prezidents, gaisā viens pēc otra eksplodēja divi droni. Ievainojumus guva septiņi gvardes locekļi. Valsts prokuratūra uzsākusi krimināllietu, atzīstot notikušo par teroraktu.

Atbildību par Maduro slepkavības mēģinājumu uzņēmās pagrīdes grupa "Flaneļa zaldāti", kas saistīta ar specoperācijas laikā 2018. gada janvārī likvidēto policistu-nemirnieku Oskaru Peresu. Grupa pozicionē sevi kā visu pretošanās spēku apvienība, kuri cīnās pret Maduro.

Kolumbija noliedza apsūdzības par tā saucamajiem Kolumbijas līdera Huana Manuela Santosa sakariem ar atentātu pret Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro.

"Paziņojumi, ka Kolumbijas līderis varētu būt atbildīgs par iespējamo Venecuēlas prezidenta slepkavības mēģinājumu, izskatās absurdi, un tiem nav nekāda pamata," — teikts valsts ĀM paziņojumā.

Ziņu lente
0