Bundestāga deputāts netic Krievijas saiknei ar Skripaļu saindēšanu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasКупол над зданием Рейхстага в Берлине
Купол над зданием Рейхстага в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas valdība jau otro reizi īsā laika posmā atteicās sniegt parlamentam un valsts iedzīvotājiem no Londonas saņemtos Krievijas sakaru pierādījumus Skripaļu slepkavības mēģinājumā.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Nedz britu, nedz vācu specdienestiem nav pierādījumu Maskavas sakariem ar Skripaļu saindēšanu, paziņoja Bundestāga deputāte no "Kreiso" partijas Haike Henzele intervijā izdevumam Junge Welt.

Pēc viņas sacītā, Vācijas valdība jau otro reizi īsā laika posmā atteicās sniegt parlamentam un valsts iedzīvotājiem no Londonas saņemtos pierādījumus, uz kuru pamata Krieviju apsūdzēja bijušā spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanā Solsberijā.

Трамп перепутал двух блондинок на пресс-конференции в Финляндии - Sputnik Latvija
Politika
Mediji: Trampu sadusmojis no ES izsūtīto Krievijas diplomātu skaits

Нenzele apgalvo, ka tas liecina vien par to, ka "nedz britu, nedz vācu specdienestiem nav pierādījumu" Maskavas atbildībai šajā lietā.

Turklāt Vācijas valdība tāpat nav atbildējusi uz pieprasījumu par to, vai tiešām vācu specdienestu rīcībā ir A-234 viela, ar kuru esot saindēti Skripaļi.

Šī gada 4. martā Lielbritānijas pilsētā Solsberijā tika saindēti bijušais GIP oficieris Sergejs Skripaļs notiesātais par spiegošanu Lielbritānijas labā, un viņa meita Jūlija. Tas izraisīja lielu starptautisku skandālu. Londona apgalvo, ka ar Skripaļu saindēšanu ar A-234 vielu ir saistīta Krievija, Maskava to kategoriski noliedz.

Saindēšanas skandāla fonā ASV un Kanāda, kā arī vairākas Eiropas valstis, tostarp, Francija, Vācija, Itālija, Polija, Baltijas valstis, Ukraina un Moldova nolēma izsūtīt kopumā vairāk nekā simts Krievijas diplomātus. Maskava veica atbildes pasākumus.

Krievija vairākkārt piedāvājusi sarīkot savstarpēju incidenta izmeklēšanu, taču Lielbritānija ignorēja iniciatīvu un atteica piekļūšanā pie Skripaļiem.

Ziņu lente
0