Mediji: aculieciniekiem parādījuši aizdomās turamā fotogrāfiju par Skripaļu saindēšanu

© REUTERS/Hannah McKaySolsberijā
Solsberijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar The Daily Mail datiem, par cilvēku, kuram parādīja iespējamā aizdomās turamā attēlu, kļuva Džošs Hariss – Eimsberijā noindētās Donas Sterdžesas paziņa.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Britu izmeklētāji parādīja galvenajiem bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlija saindēšanas aculieciniekiem Solsberijā viena no iespējamo aizdomās turamo fotogrāfiju, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz The Daily Mail.

Pašu attēlu avīze nav publicējusi.

Saskaņā ar The Daily Mail informāciju, policisti izmantojuši seju atpazīšanas tehnoloģiju divu slepkavu identifikācijai, kuri nonākuši ārējās novērošanas kameru ierakstā.

Situācija Eimsberijas pilsētā - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā kritizē saindēšanas izmeklēšanu Eimsberijā

Kā vēsta izdevums, Skripaļu lieta tiek izmeklēta kopā ar divu britu saindēšanu jūlija sākumā — Čārlija Roulija un Donas Sterdžesas saindēšanu Eimsberijā, kura atrodas netālu no Solsberijas. Tiek uzskatīts, ka viņus saindējuši ar to pašu nervus paralizējošo vielu, ar kuru tika saindēti GIP bijušais pulkvedis un viņa meita. Sterdžesa pēc saindēšanas mira, un, kā vēsta The Daily Mail, tieši viņas paziņai — 28 gadus vecajam Džošam Harisam — policija parādīja iespējamā aizdomās turamā fotogrāfiju.

Pēc Harisa sacītā, viņam pavaicāja, vai viņš ir kādreiz ir redzējis attēlā redzamo cilvēku pilsētā un, ja ir, tad kur tieši. Vīrietis neatpazina cilvēku fotogrāfijā. Turklāt tiesībsargi minēja sievieti, par kuru vēlētos parunāt, taču viņas fotogrāfijas policijai neesot bijis.

Kā vēsta izdevums, Skotlendjards atteicies komentēt informāciju.

Marta sākumā Solsberijā britu spiegu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju saindēja, kā apgalvo Londona, ar nervus paralizējošu vielu. Pēc incidenta sākās starptautisks skandāls. Lielbritānija apsūdzēja sakarā ar notikušo Krieviju, nesniedzot nekādus pierādījumus. Maskava kategoriski noliedz visas apsūdzības un uzsver, ka Lielbritānija kategoriski atsakās no sadarbības lietas izmeklēšanā.    

Ziņu lente
0